

Vegansk biscotti
Dette er noen nydelige italienske dessertkjeks med smak av mandler, appelsin og sjokolade. De bakes to ganger, først som en stor kake, deretter i skiver. Slik blir de gode og sprø, og knaser godt når de spises.
Jeg liker aller best å servere biscotti med espresso, slik at en kan dyppe de i kaffen, lukke øynene og bare drømme seg avgårde til Piemonte…

Ingredienser til ca 20 biscotti:
- 50 g mandler
- 1 appelsin
- 50 g vegansk bakesjokolade (f.eks er Odense og Coop sine to mørkeste varianter veganske)
- 125 g hvetemel
- 1 ss kikertmel
- 1 ss kakaopulver
- 4 ss sukker
- 0,5 ts bakepulver
- 1 ss olje (rapsolje eller solsikkeolje)
- litt vann

Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Grovhakk mandlene, legg de på stekebrettet og stek i 5-7 minutter. De skal såvidt bli gylne. Avkjøl, men la ovnen stå på.
Riv appelsinskallet og press ut saften. Grovhakk sjokoladen. Rør sammen appelsinskall, hvetemel, kikertmel, kakaopulver, sukker og bakepulver i en bolle. Lag en grop i midten.
Ha i 10 ss av appelsinsaften, samt oljen. Har du ikke nok saft så kan du ha i litt vann i tillegg. Rør det hele sammen. Du skal ha en jevn og myk deig her, så om det blir for tørt kan du ha i et par spiseskjeer til med appelsinsaft eller vann. Vend til slutt inn mandler og sjokolade.
Strekk deigen til et langt emne på stekebrettet. Den skal være ca 1,5 cm tykk og 6 cm bred.
Sett i ovnen, og bak i 25-30 minutter. Overflaten skal være fast. Ta kaken ut av ovnen, og reduser varmen på den til 150 grader (biscotti stekes i to omganger).

Avkjøl kaken noe. Skjær den deretter i ca 1 cm brede skiver. Legg disse tilbake på stekebrettet.

Stek skivene i ca 5 minutter på hver side (totalt 10 minutter).

Oppbevares i lukket kakeboks.

HER FINNER DU OPPSKRIFTER PÅ FLERE VEGANSKE SMÅKAKER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: