Vegansk julesjokolade

Jeg elsker sjokolade og jeg elsker jul. Sånn sett blir det ikke så mye bedre enn julesjokolade! Denne varianten krydres med malt allehånde og nellikspiker, men du kan variere med andre julekrydder – for eksempel nellik eller kanel.

Oppskriften er fra Anette Borge sin fantastiske bok Sunn sjokoladeog jeg har fått lov til å dele den. Jeg er superbegeistret for den boken, og lager noe fra den nesten ukentlig.

Selv foretrekker jeg å lage sjokoladen fra bunn av med kakaosmør og kakaomasse. Det går an å jukse det til med 100 g vanlig vegansk bakesjokolade om du ikke har sånne ingredienser hjemme, men da mister du den dypeste og kraftigste kakaosmaken. Bare så det er nevnt.

Disse sjokoladene passer utmerket i juleselskapet, og du kan også nyte dem med en kopp kaffe (eller gløgg?) når du lader opp til jul. Eller resten av året også, strengt tatt.

Antall: ca 16 stk
Tid: 10 minutter + 30 minutter avkjøling

Ingredienser: 

  • 50 g kakaomasse
  • 25 g kakaosmør
  • 10 g agavesirup
  • 10 g yaconsirup (kan eventuelt erstattes av mer agavesirup)
  • 1 ts malt allehånde (kan erstattes av kanel eller ingefær)
  • noen nellikspiker til pynt

Framgangsmåte: 

Finn fram et konfektbrett eller cirka 16 små konfektformer.

Smelt kakaomasse og kakaosmør i en gryte over lav varme. Ha gryten av varmen og visp inn sirup og allehånde.

Fordel i formene. Sett i kjøleskapet i 10 minutter, ta dem deretter ut og topp med nellikspiker. Sett tilbake i kjøleskapet – etter cirka 20 minutter er de klare til servering.

Oppbevares i kjøleskap.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *