veganske brownies oppskrift

Brownies som ikke trenger å stekes

Dette er en oppskrift som er litt rå, liksom, og litt sunn, kanskje. I alle fall sunnere enn vanlige brownies. Basen er nøtter, dadler og kakaopulver, og på toppen går vi litt bort fra det sunne har vi på en sjokoladeganache, kakaonibs og flere nøtter.

På grunn av denne noe sunne profilen, tok jeg med disse til prøvesmaking på jobb en mandag. Mandagskake, tenkte jeg. Men av alt jeg har dratt med til kollegene mine over alle disse årene, så er det disse her som har gjort folk aller mest begeistret. Gøy for meg – og derfor ekstra stas å kunne dele oppkriften med flere:

Antall: ca 9 brownies
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

 • 150 g valnøtter
 • 100 g mandler
 • 2 dl kakaopulver
 • 1/4 ts salt
 • 5 dl dadler (300 g) uten steiner

Sjokoladeglasur og topping:

 • 200 g melkefri sjokolade
 • 1 dl kokosmelk (eller annen plantemelk)
 • 1 ss kakaonibs

Framgangsmåte:

Finn fram en form på cirka 20*20 cm, og kle den med bakepapir (dette er så du skal få brownien ut at formen – den skal ikke stekes).

Valnøttene i foodprocessoren og grovhakk dem kjapt med “pulse”-funksjonen. Legg en tredjedel av dem til sides, de skal brukes helt til slutt som topping. Ha deretter mandler, kakopulver og salt i foodprocessoren, og kjør til du har en finmalt blanding. Tilsett dadlene (som du har fjernet steinene fra), og kjør til du har en klebrig masse. Press denne ut i formen. Sett kaldt mens du gjør klar toppingen.

Sjokoladeglasur og topping:

Del sjokoladen i litt mindre biter, og ha den i en gryte sammen med kokosmelken. Ha på lav varme til sjokoladen smelter. Visp godt sammen.

Hell over kaken, og topp med kakaonibs og resten av valnøttene. Oppbevar kaken kaldt fram til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE BROWNIES. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

5 Comments

 1. Utrolig deilig kake, takk for oppskrift!
  Noen tanker om hvor lenge den står seg i kjøleskap? Jeg tenker lenge: alle ingrediensene har jo god holdbarhet?
  Har du eventuelt noen erfaring med å fryse den?

 2. Hei Mari!
  Takk for riktig deilig oppskrift! Her i huset ble det en stor kake, siden vi tilsatte en god del ekstra dadler for å få riktig konsistens.

  Hvor lenge holder den seg i kjøleskapet vil du tro? Min tanke er at den holder seg en god stund: alle ingrediensene har jo lang holdbarhet. Kanskje like lenke som dadlene er datert til? Har du eventuelt noen erfaring med å fryse den? Perfekt for oss som liker en liten mengde sjokoladesnadder en gang i blant!

  1. Mari Hult

   Hei! Beklager sent svar her! Og sikkert helt unyttig nå. Men uansett: jeg tipper 3-4 dager. Etter min erfaring blir de fleste kaker tørre da – samme hva de lages av. Håper jeg tar feil, og at dere fikk spist den opp!

   1. Takk for svar:-)
    Sannheten er at kakebitene holdt seg leenge. Jeg tror vi koste oss med dem i mer enn tre uker! Verdt å merke seg.

    Jeg har forresten akkurat lånt “Sykt billig” på biblioteket, og har følgende å si: du er helt rå! Veldig flott kokebok, men enda bedre hvordan personligheten din (vil jeg tro??) skinner gjennom og gjør hverdagen et hakk bedre. Stå på!

   2. Mari Hult

    Så utrolig hyggelig å lese! Tusen takk for fin tilbakemelding 🙂 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *