

Puffet ris-konfekt
Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i passende anledninger. Den smaker også godt resten av året. Sorry not sorry hehe.

Har du ikke lønnesirup kan du fint bruke annen sirup. Melkefri sjokolade er enklere enn mange tror å få tak i, for eksempel er de mørkeste variantene til både Coop og Odense helt veganske.

Antall: ca 16 ruter
Tid: 20 minutter + 40 minutter nedkjøling
Ingredienser:
- 1 dl lønnesirup
- 1 dl peanøttsmør
- 7,5 dl puffet ris
- 150 g melkefri sjokolade
Framgangsmåte:
Kle en form med bakepapir.
Rør sammen lønnesirup og peanøttsmør i en bolle. Ha i puffet ris og vend den godt inn i det våte. Hell over i formen. Sett kaldt slik at det får stivne.
Smelt sjokoladen i vannbad. Når risen har stivnet topper du den med sjokoladen, og setter kaldt igjen.
Skjær eller brekk i biter før servering. Oppbevar konfekten kaldt i lukket boks.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE OPPSKRIFTER PÅ KONFEKT OG GODTERI.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Hei Mari, takk for nok en god oppskrift, de var kjempesnadder! Men hvordan får du de så fint oppskjært? Mine knakk da jeg skulle skjære dem. Og hvordan få puffet-risen til å henge bedre sammen? De smuldret litt opp da jeg delte i biter. Mvh Marte Rosenvinge
Jeg har ingen god forklaring egentlig, men se gjerne på Instagram TVen min – der har jeg video av når jeg lager dem 🙂