Vegansk ukemeny: uke 51, 2019

Denne uken byr jeg på desembermat på sitt beste! Her får du både julesmaker, og varmende middager fra India, Marokko, Italia og Mexico. Søndagens stek er en av mine virkelige julefavoritter. Håper du finner noe som frister!

Mandag: indisk linsesuppe med poteter (videooppskrift)

Jeg bruker poteter i denne suppen, men her kan du strengt tatt ta i de grønnsakene du foretrekker – bare juster koketiden. Blant mine favoritter er gulrot og søtpotet, brokkoli, blomkål og spinat.

Tirsdag: soppruller

Sprø butterdeig med nydelig soppfyll er både nydelig som tilbehør til den store, flotte julemiddagen – og som hovedrett sammen med litt stekte poteter, rosenkål og saus på en tirsdag i desember.

veganske soppruller oppskrift

Onsdag: stekepannelasagne (videooppskrift)

En rask og enkel lasagne-variant, som passer perfekt i travle førjulstider.

bilde av vegansk lasagnepanne

Torsdag: marokkansk kikertgryte

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Fredag: linsetaco (videooppskrift)

I denne tacovarianten steker jeg hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør. Supert når du har masse andre ting å tenke på fordi det snart er jul…

vegansk linsetaco

Lørdag: potetburgere med quinoa (videooppskrift)

Hallo så godt! Disse burgerne smaker skikkelig godt av potet, de er myke inni og knaser godt i kantene. Her har jeg bare smaksatt dem med hvitløk, persille, salt og pepper, men her er det virkelig rom for å variere. Hva med en meksikansk krydderblanding, eller noen indiske smaker? Prøv deg fram med det du liker best!

Søndag: julestek uten nøtter

Mange har spurt etter oppskrift på nøttestek uten nøtter (eller, strengt tatt, vegansk julestek uten nøtter), så da var det virkelig på tide å få inn en slik oppskrift her på bloggen. Denne varianten er full av gode julesmaker, fra blant annet pastinakk, sellerirot, salvie og grønnkål. Den smaker fabelaktig med alt av vanlig julemiddagtilbehør, og den tåler et par dager i både frys og kjøleskap.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *