Hvit sjokolade-cookies med pecannøtter

Herlige cookies med søt sjokoladesmak og knasende pecannøtter.

Dette høres kanskje litt rart ut – men de cookiesene jeg liker best er de som er så tørre at de grenser til å smuldre opp. Jeg tror det heter sandkaker det mormor bakte da jeg var liten – de var i alle fall ultratørre (med vilje), og den sorten som forsvant først når jeg fant ut hvor kakeboksen stod.

Disse kakene er også ganske tørre (med vilje). I tillegg til den gode cookie-deigen har jeg hatt i pecannøtter og hvit sjokolade. Vegansk hvit sjokolade blir enklere og enklere å få tak i, til min store glede. Finner du det ikke i en butikk der du bor kan jeg anbefale å handle hos Veganlife.no. De har masse godt og leverer kjapt.

Antall: 6 store cookies eller 12 mindre
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 1 dl pecannøtter
  • 100 g vegansk hvit sjokolade
  • 1,5 dl vegansk margarin (ca 200 g)
  • 1 dl sukker
  • 3 dl hvetemel
  • 1 ss maisstivelse
  • 0,5 ts bakepulver
  • 0,5 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
  • eventuelt litt melis til servering

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 175 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Grovhakk nøtter og sjokolade.

Ha margarin og sukker i en bolle, og visp sammen med en håndvisper. Sikt i maisstivelse, bakepulver, vanilje og hvetemel, og visp til det ikke er klumper igjen. Vend inn nøtter og sjokoladebiter. Blir deigen for smuldrete kan du ha i litt mer margarin, eventuelt bitte litt vann.

Form cookies av deigen, gjør dem runde og trykk dem cirka 0,5 cm flate. Fordel utover stekebrettene, og bak i 10-15 minutter, avhengig av størrelsen. Små cookies i 10 minutter, store i 12-15. Avkjøl på rist, oppbevar i kakeboks.

Jeg synes et lite melisdryss på toppen gjør seg godt før servering, men dette er ikke nødvendig.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE COOKIES. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *