Vegansk ukemeny: uke 50, 2019

Det nærmer seg jul, og de fleste har travle dager og kvelder. Men det er viktig å nyte førjulstiden litt også – derfor har jeg kombinert lettvinte, enkle middager med skikkelige julesmaker i denne ukemenyen.

Mandag: pastinakksuppe

Nydelig vintersuppe som du lager ganske kjapt og enkelt.

vegansk pastinakksuppe oppskrift

Tirsdag: pasta med edamameragu (videooppskrift)

Edamamebønner (grønne soyabønner) er nok min favoritt blant belgfruktene, og nå fås de kjøpt nesten i alle frysediskene i hele landet. Jeg har alltid et par poser i fryseren. Bønnene er ikke bare gode og proteinrike, de krever veldig kort tilberedningstid, så med noen hundre gram på lur kan jeg alltid lage en kjapp middag – som denne kjempegode pastaretten.

vegansk pasta med edamamebønner

Onsdag: peanøttcurry med poteter og kikerter (videooppskrift)

Poteter og kikerter er to av mine favoritter i curry – men de kan fint byttes ut med andre grønnsaker og belgfrukter, om du foretrekker det.

Bilde av vegansk kikertgryte

Torsdag: vegadeller

Et vegansk alternativ til danske frikadeller til jul, aller best servert med poteter, brun saus og tyttebærsyltetøy.

Fredag: sopp- og kastanjepai

En nydelig vegansk pai med masse god smak av kastanjer, timian, gulrøtter, sopp og tranebær.

vegansk julepai oppskrift vegetarisk vegetarbloggen

Lørdag: indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

Søndag: Steak Wellington

Herlig julestek med kastanjer, rødbete, gresskar og einebær.

vegansk steak wellington oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *