Spiselige julegaver

Å gi julegaver som kan spises er både praktisk og hyggelig, og smeller du til med hjemmelagde godsaker så viser du virkelig at du bryr deg.

Jeg foretrekker å lage gaver som jeg vet at mottageren liker og kommer til å spise, og så bruker jeg fine glass, bokser og flasker som kan brukes igjen og igjen og igjen og igjen.

Smaksatt olje

Dette har jeg ikke oppskrift på, men det går stort sett i å fylle en god kaldpresset raps- eller olivenolje på en flaske, og ha i noe som setter bra smak. Hvitløk og hele pepperkort er min favoritt, men du kan prøve deg fram med ulike urter og chili også.

Müsli/frokostblanding/granola

Jeg finner aldri helt ut hva som er hva, men samme kan det være. Dette er en av mine faste til jul, jeg lager opp en stor batch, fyller på glass og gir til familiemedlemmer som jeg vet er glad i det.

vegansk frokostblanding med banan

Cookies på boks

Legg alle ingrediensene lagvis i et glass som kan lukkes helt tett. Lag bruksanvisning til den som får gaven, med instruksjoner om å tilsette våte ingredienser samt hvordan kakene skal stekes. Enkelt og greit! Og godt. Perfekt gave til folk som ønsker/trenger å lære mer om vegansk baking.

Julekrydra nøtter

Dette er noen aldeles nydelige nøtter, litt som brente mandler med mer smak… og flere sorter nøtter også. Du kan fint bruke andre typer nøtter enn oppskriften sier, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen.

Krydderblanding

Hjemmelaga krydderblandinger er ofte mye sunnere enn butikkjøpte (fordi de vanligvis har i mye sukker og salt), og er koselige gaver til dem som liker å lage mat – eller dem som ofte har det litt for travelt med matlagingen. Jeg har fem ulike oppskrifter du kan velge mellom.

Hjemmelaget vaniljesukker

Enkelt å lage selv – og åååå så mye bedre enn vaniljesukker fra butikken. Perfekt gave til den som er glad i å bake.

Sjokoladepannekaker på glass

Her fyller jeg opp et glass med tørre ingredienser til pannekakerøre. Før servering må en helle i væske og røre rundt (slipper å bruke bolle her altså), og selvsagt steke pannekakene.

HER FINNER DU FLERE BLOGGINNLEGG OM VEGANSK JUL. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *