Mat til julefesten

Jeg synes det er veldig koselig å samle sammen gode venner før jul. Kanskje stikke på en teaterforestilling eller konsert, og spise litt først – eller kjøre på med en helaften med god mat.

Her har jeg samlet noen av mine favorittoppskrifter til førjulstiden – det blir ikke like tungt som en klassisk julemiddag, men setter den gode stemningen likevel. Du kan sette sammen en treretter, lage litt ulike småretter som folk kan dele, eller holde deg til en enkel rett – gjør det som passer for dere.

Jordskokksuppe

Denne suppen kan serveres både som forrett og hovedrett, bare juster mengden.

vegansk jordskokksuppe oppskrift

Julecrostini

Juleminglemat!

vegansk juletapas oppskrift

Minipaier med soppfyll

Soppblandingen kan lages opp på forhånd og has i kjøleskapet, men selve stekingen av paiene bør du gjøre rett før retten skal serveres – hvis ikke vil paiene synke sammen litt.

Dadler med “facon”

Søte og myke dadler fylles med sprøtt og salt juksebacon – supergod fingermat!

vegansk bacon facon oppskrift

Filodeigkopper med sopp, spinat og valnøtter

Disse spiselige “koppene” lager vi av filodeig, og det går skikkelig kjapt. De er litt skjøre, men holder fasongen om du fyller de (vil du ha mer robuste kopper dobler du mengden filodeig). Her har vi fylt de med en kremet soppsaus, men du kan variere med mye annet her også.

vegansk juleforrett oppskrift

Spinatruller

Kjempelettvint og kjempegodt – og i julefarger til og med!

Sopp og kastanjepai

En nydelig vegansk pai med masse god smak av kastanjer, timian, gulrøtter, sopp og tranebær.

vegansk julepai oppskrift vegetarisk vegetarbloggen

Karamellpudding med gresskar

Karamellpudding uten egg er ingen problem. Her bruker vi agarflak og maisstivelse for å tykne, og litt gresskarpure for både smak og konsistens.

Chocolate pot de crème

Pot de crème er en fransk dessert som er en løs vaniljepudding, nesten på grensen til mousse, som serveres i små porselenskopper. Nesten en fingermat-dessert.

Porsjonsterte med pære

Dette er en nydelig ovnsbakt pære med smak av peanøtter og salt karamell, servert på en sprø butterdeigbunn. Desserten er den perfekte avrundingen på en fin middag men tar ikke spesielt lang tid å forberede.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE JULEOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Hei Mari!
    Jeg kunne tenkt meg å servert jordskokksuppe til forrett, paien til hovedrett og pærene til dessert. Men – blir det kanskje litt lite med bare paien til hovedrett til 4 sultne damer, eller er den veldig mektig?

    1. Mari Hult

      Jeg synes det høres ut som en veldig fin meny – og at det holder med pai. Håper dere fikk en bra kveld!

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *