

Mat til julefesten
Jeg synes det er veldig koselig å samle sammen gode venner før jul. Kanskje stikke på en teaterforestilling eller konsert, og spise litt først – eller kjøre på med en helaften med god mat.
Her har jeg samlet noen av mine favorittoppskrifter til førjulstiden – det blir ikke like tungt som en klassisk julemiddag, men setter den gode stemningen likevel. Du kan sette sammen en treretter, lage litt ulike småretter som folk kan dele, eller holde deg til en enkel rett – gjør det som passer for dere.
Denne suppen kan serveres både som forrett og hovedrett, bare juster mengden.

Juleminglemat!

Soppblandingen kan lages opp på forhånd og has i kjøleskapet, men selve stekingen av paiene bør du gjøre rett før retten skal serveres – hvis ikke vil paiene synke sammen litt.

Søte og myke dadler fylles med sprøtt og salt juksebacon – supergod fingermat!

Filodeigkopper med sopp, spinat og valnøtter
Disse spiselige “koppene” lager vi av filodeig, og det går skikkelig kjapt. De er litt skjøre, men holder fasongen om du fyller de (vil du ha mer robuste kopper dobler du mengden filodeig). Her har vi fylt de med en kremet soppsaus, men du kan variere med mye annet her også.

Kjempelettvint og kjempegodt – og i julefarger til og med!

En nydelig vegansk pai med masse god smak av kastanjer, timian, gulrøtter, sopp og tranebær.

Karamellpudding uten egg er ingen problem. Her bruker vi agarflak og maisstivelse for å tykne, og litt gresskarpure for både smak og konsistens.

Pot de crème er en fransk dessert som er en løs vaniljepudding, nesten på grensen til mousse, som serveres i små porselenskopper. Nesten en fingermat-dessert.

Dette er en nydelig ovnsbakt pære med smak av peanøtter og salt karamell, servert på en sprø butterdeigbunn. Desserten er den perfekte avrundingen på en fin middag men tar ikke spesielt lang tid å forberede.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE JULEOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Hei Mari!
Jeg kunne tenkt meg å servert jordskokksuppe til forrett, paien til hovedrett og pærene til dessert. Men – blir det kanskje litt lite med bare paien til hovedrett til 4 sultne damer, eller er den veldig mektig?
Jeg synes det høres ut som en veldig fin meny – og at det holder med pai. Håper dere fikk en bra kveld!