Julekrydra nøtter

Dette er noen aldeles nydelige nøtter, litt som brente mandler med mer smak… og flere sorter nøtter også. Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller pakk i glass og legg under treet.

Du kan fint bruke andre typer nøtter her, f.eks. valnøtter og pecannøtter. Gresskarkjerner passer også godt inn i miksen.

Antall: 1 stort glass
Tid: 30 minutter

Ingredienser:

  • 100 g brunt sukker
  • 50 g vegansk margarin
  • 0,5 ts muskat
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts kanel
  • 0,5 ts salt
  • 4 dl mandler
  • 2,5 dl hasselnøtter
  • 2,5 dl cashewnøtter

Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 200 grader, kle et stekebrett med bakepapir.

Rør sammen sukker, margarin, muskat, nellik, kanel og salt i en bolle. Rør inn nøttene.

Fordel alt utover stekebrettet, sett i ovnen og stek i 7-8-9-10 minutter. Pass på at det ikke brenner seg.

Ta brettet ut av stekeovnen, la det stå i noen minutter, brekk deretter nøttene fra hverandre med en gaffel eller to. Avkjøl. Oppbevares i lukket glass i romtemperatur.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE JULEOPPSKRIFTER. 

2 Comments

  1. Lisabeth

    Skal smøret være smeltet?

    1. Mari Hult

      Hvis det er mykt margarin (som de veganske vanligvis er) går det helt fint uten å smelte det. Bruker du hardt er det nok lurt å smelte først.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *