Vegansk ukemeny: uke 49, 2019

Denne uken skal vi fråtse i ulike grønnsaker! Mange kortreise, i tillegg skal vi ha med kortreiste erter. Bra for deg, bra for miljøet, bra for dyrene.

Mandag: rødbeterisotto med erter

Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går jeg for en mer italiensk variant, og lager en herlig “norsk” risotto. Rødbeten får koke med risen, og går nesten i oppløsning under koking, mens ertene kommer inn rett før gryten skal på bordet.

Tirsdag: indisk blomkålsuppe

Suppe med masse gode grønnsaker! Potet er en evig favoritt hos meg, likeså blomkål og grønnkål. I tillegg får vi god smak fra hvitløk, sjalottløk, ingefær og indisk krydder, og god protein fra ertene. Suppen leverer rett og slett på alle fronter.

Onsdag: middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?

Dette er en grovere og usøtet variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den stekes skikkelig og smaksettes med soyasaus synes jeg at den er på sitt aller beste. Passer godt på vafler også. Oppå der igjen har vi avokado for anledningen, men det kan fint byttes ut med for eksempel kokte erter for et mer proteinrikt (og kortreist) alternativ.

veganske vafler

Torsdag: pasta med grønnkålboller

Her får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

Fredag: bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Bakt søtpotet kan fylles med så masse! Her er en oppskrift med most avokado, kikerter, granateple og koriander. Supergodt!

Lørdag: daal med kokosris

Indisk lørdagskosmat: skikkelig god linsestuing, med masse kokosmelk for smakens skyld. I tillegg gjør vi ekstra stas på risen, som får koke med både kokosmelk og krydder. På toppen av det hele serverer vi retten sammen med chutney og naan – så her er det virkelig bare å glede seg til maten er ferdig.

Søndag: helt ovnsbakt blomkål

Flott blomkålmiddag med granateple, gresskarkjerner og persille.

vegansk ovnsbakt blomkål oppskrift

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *