Gnocchi

Nom nom nom! Gnocchi er en type pasta som ofte lages av potet. Poteten kokes hel, innmaten dras ut og formes til små, avlange kuler med bølgete kant. Disse kan kokes, men jeg foretrekker å steke dem med litt olje og kanskje krydder. I denne varianten bruker jeg hvitløk og salvie, og da synes jeg ikke vi trenger så mye mer smak – men du kan fint tilsette både grønnsaker og tomatsaus.

Her har jeg brukt en kombinasjon av potet og søtpotet – mest fordi jeg hadde lyst på variasjon i smaken – dette er absolutt ikke nødvendig, bruk gjerne bare én sort.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 1 time

Ingredienser: 

  • 250 g melne poteter
  • 250 g søtpotet (på bildene har vi brukt hvit søtpotet. Det går også fint med oransj)
  • 8 ss semulegryn
  • 0,5-1 ts salt + mer til steking
  • litt hvetemel
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 liten bunt salvieblader (1 vanlig krydderpose)
  • ca 1 dl olivenolje
  • pepper 

Framgangsmåte: 

Fyll en gryte med vann og sett varmen på maks. Prikk i potetskallene noen ganger med en gaffel (både vanlig potet og søtpotet). Kok opp, og la koke til det er mørt. Sil av vannet. 

Start med (vanlig) potet. Fjern skallet mens poteten(e) er varm(e). Et kjøkkenhåndkle er god hjelp så du ikke brenner deg. Ha innmaten i en bolle, mos med en gaffel. Ha i litt salt, og bland inn 4 ss semulegryn. Jobb det lett sammen til en deig som ikke klebrer. 

Ha litt hvetemel på kjøkkenbenken, og legg deigen oppå. Rull den til en pølse. Skjær deigen i 40-50 like store biter. Form hver bit til en liten ball (kanskje du trenger mer mel for å forhindre at det blir klissete). Trill bitene ned langs baksiden av en gaffel for å få det karakteristiske gnocchimønsteret. 

Gjenta prosessen med søtpoteten. 

Riv eller finhakk hvitløk. Ha halvparten av den og halvparten av salviebladene i en stekepanne med 4-5 ss olivenolje, litt salt og pepper. La det stå på medium varme. Når oljen begynner å surre, har du i halvparten gnocchien. Stek i 4-5 minutter til den blir gjennomstekt. Hold den varm, mens du gjentar prosessen med resten av gnocchien. 

Servér gnocchien nystekt. 

Tips: Du kan fint servere retten med masse stekte eller dampa grønnsaker, og gjerne en tomatsaus. Her er det gjort på omtrent enklest mulig (som likevel er veldig godt).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER FRA ITALIA. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *