

Nice cream med sjokolade og peanøtter
Huskeregel nummer én: alltid ha oppkutta bananer på lur i fryseren!
Da har du nemlig hovedingrediensen til nice cream (og smoothies) superlett tilgjengelig, og kan lage deg en supergod sunn dessert (eller frokost?) på null komma niks. I alle fall på cirka 10 minutter.

Det er ingen hemmelighet at jeg elsker godt modne bananer, og når de akkurat ikke lenger er så fristende å spise rå, da skreller jeg dem, skjærer dem i skiver og fryser ned i porsjonspakker. Jeg unngår matsvinn samtidig som jeg får spist mye god is. Whats not to like?
Denne varianten smaker av sjokolade og peanøtt, en av mine favorittsmakskombinasjoner.

Antall: 1 porsjon
Tid: 10 minutter
Ingredienser:
- 2 frosne bananer (skrell dem, skjær i skiver og frys ned)
- 1 ss chiafrø
- 1 ss kakaopulver
- 1 ss peanøttsmør
- ca 0,5 dl mandelmelk (eller annen plantemelk)
- kakaonibs og peanøtter til topping
Framgangsmåte:
Ta gjerne bananbitene opp av fryseren fem minutter før start.
Ha banan, chiafrø, kakopulver, peanøttsmør og litt mandelmelk i en foodprocessor eller blender, og kjør til det er helt jevnt. Spe eventuelt med litt mer mandelmelk til du får ønsket konsistens. Jeg liker den skikkelig tyktflytende som softis, men det går helt greit å lage den mer som en smoothie også.
Ha over i en skål, top med kakaonibs og peanøtter. Kos deg med isen med en gang.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BANAN.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Går den an å fryse ned?
Jepp 🙂 Men greit å ta ut av frysen ti minutter før du skal spise den tror jeg.