Vegansk ukemeny: uke 48, 2019

Ny vegansk ukemeny – denne gang med masse ulike veganske proteinkilder. Visste du at du finner protein i både peanøtter, hasselnøtter, kikerter, cashewnøtter, tofu, bokhvete, bønner, linser og quinoa? Denne uken får du prøvd alle disse – i hvert fall dersom du følger ukemenyen min.

Mandag: nudler i peanøttsaus (videooppskrift)

Dette er en rask rett som jeg ofte lager dersom jeg var litt vel ivrig med nudelkokingen dagen før, og har rester i skapet. Opp i panna med grønnsaker og nudler, steker det sammen og heller på en supergod peanøttsaus. Vi snakker rask middag som smaker skikkelig bra.

Tirsdag: pastinakksuppe med hasselnøtter

Dette er en fyldig, kremet suppe med nydelig smak av pastinakk og potet, som toppes med rista hasselnøtter og grønnkålchips. Istedenfor fløte i selve suppa, lar vi blansjerte nøtter koke sammen med grønnsakene. Etter en stund i gryta mykner de opp, og når suppen til slutt kjøres jevn, gir nøttene en kremet konsistens på den. Kjempegodt!

Onsdag: marokkansk kikertgryte

Herlig gryterett med marokkansk krydderblanding, dadler, tomater, squash og cashewnøtter, servert med couscous og granateple.

Torsdag: tofu i søtsur saus (videooppskrift)

Søtsur saus var mitt første møte med “kinarestauranter” i ungdomstiden. Etter å ha smakt det første gang kunne jeg ikke lenger forstå folk som valgte å spise på, vel, ikke-kinarestaurant. Med sødme og syrlighet i sausen, stekt og salta kjøtt til (sorry, verden) og ikke minst fancy utskjærte gulrøtter så var det lite som kunne matche disse rettene. Her er min egen versjon, med stekt og salta tofu (mmm), noen grønnsaker, ris og en tykk, søt og sur saus.

bilde av tofu i søtsur saus

Fredag: chili sin carne med bønner og bokhvete (videooppskrift)

Sammen med chiligryten har jeg her valgt koriander, lime, chiliflak og vegansk rømme, men her er det virkelig rom for å variere. Hva med mais, hvetetortillas og ris til? Eller kanskje tortillachips og en hjemmelaget pico de gallo på toppen?

Lørdag: indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

Søndag: pasta med grønnkålboller

Hallo, disse grønnkålbollene! Her får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen. Servert sammen med pasta blir det en nydelig søndagsmiddag.

veganske grønnkålboller oppskrift vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *