veganske bananboller oppskrift

Bananboller fra “Spis opp maten”

Denne oppskriften trenger alle på repertoaret sitt. Har du iblant brune bananer hjemme, som du ikke klarer å bruke opp? Eller finner du dem i butikken, syns det er dumt at de snart blir kastet, og kjøper de hjem som en ekte matredder? Da er denne oppskriften gull verdt å ha.

Jeg har stjålet den frekt og freidig fra Spis opp maten – konseptet som matredderdronning Mette Havre driver. Anbefaler virkelig alle som bryr seg om mat og/eller miljø å følge henne, av åååå så mange grunner. For det første informerer hun godt og forståelig om matsvinn, og hvorfor det er problematisk. I tillegg kommer hun med masse gode og ikke minst enkle råd om hvordan vi kan unngå matsvinn, og ikke minst spise opp maten. På toppen av det hele leverer hun oppskrifter som alle kan få til, og gir oss følelsen av å være med å redde verden. Bit for bit.

Dronning.

Utenom bananene trenger du nesten ingen ingredienser for å lage disse bollene – havregryn, rosiner og kanel er mer enn nok. Enkelt og greit – akkurat som jeg liker det!

Bollene blir sprø utenpå, saftige inni og kan spises med svært god samvittighet.

Antall: 9 stk
Tid: 5 minutter + 15 minutter steking

Ingredienser: 

  • 2 godt modne bananer (gjerne helt brunsorte)
  • 2,5 dl havregryn
  • 1 dl rosiner
  • 1-2 ts kanel

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Mos bananene i en bolle, og rør inn havregryn, rosiner og kanel. Kanel etter smak – jeg foretrekker å bruke 2 ts, men for noen holder det med 1.

Form boller av massen, og fordel utover stekebrettet. Sett i ovnen og stek i cirka 15 minutter.

Bananbollene er kjempegode som en søt snack, de er bra til kaffen og i matpakken.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BANAN. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *