

Verdens beste aioli
Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk. Da blir smaken mildere, rundere og bedre, og den myke konsistensen blander seg rett inn i majonesen.

Siden det er litt i overkant energikrevende å kjøre to små hvitløk 20 minutter i stekeovnen, pleier jeg å spare denne oppskriften til dager der uansett ovnen skal i bruk. For eksempel om jeg skal bake focaccia – da får brødet selskap den siste delen av steketiden.
Og apropos focaccia – det er altså supergodt med denne aiolien. Det ble dagens andre tips fra meg. Værsågod.

Antall: 1 god skål
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 2 kinesisk hvitløk
- 1 dl soyamelk
- 1 sa dijonsennep
- 0,5 sitron
- 3 dl solsikkeolje, eventuelt i kombinasjon med olivenolje
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader. Ha hvitløkene i en liten ildfast form, og stek i ovnen i cirka 20 minutter.
Rør sammen soyamelk, dijonsennep og saften fra sitronen i en bolle.
Ha i en stavmikser og la den gå. Hell i oljen i en tynn stråle. Etterhvert får du en tykk majones.
Når hvitløken er ferdig i ovnen, tar du den forsiktig ut og presser innmaten oppi majonesen. Pass på at du ikke brenner deg.
Smak til med salt og pepper og server!

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SAUSER OG DIPPER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: