

Sitronstekte poteter
Poteten må være verdens beste råvare. Godt mulig jeg sier det om mange grønnsaker, når jeg tenker meg om, men det er bare fordi vi har så mye godt som vokser her rundt oss i Norge.
Men uansett – poteten. Da vi jobbet med oppskrifter til boken “Plantebasert kosthold”, var det to råvarer mine medforfattere Tanja og Nina ønsket seg masse av: erter, og selvsagt poteter. De krysser jo alle boksene. Dyrkes i Norge. Næringsrike. Smaker godt. Og poteter… ja de passer faktisk til alt.

Poteter er gode i mos, puré, kokte, bakte, stekte, friterte, fancy tilberedt på restaurant og ikke minst *kremt* som potetgull. I tillegg fungerer de godt med mange ulike typer krydder. De funker helt enkelt med salt og pepper, med meksikanske smaker, indiske, eller som i dag: på gresk vis med sitron, hvitløk, olivenolje, rosmarin og oregano.

Antall: 4 porsjoner (som tilbehør)
Tid: 1 timer
Ingredienser:
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 sitroner
- 0,5 dl olivenolje
- 1 ts tørket oregano
- 1 ts rosmarin
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 8 poteter
- frisk persille til servering
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 220 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form. Finhakk hvitløk. Ha den i formen, press i sitronsaften og ha i olivenolje, oregano, rosmarin, salt og pepper.
Vask potetene og skjær dem i båter. Fordel dem utover i formen, vend godt på det hele slik at alle potetbåtene blir dekket av marinaden.
Sett inn i ovnen og stek i 40-50 minutter. Snu på potetene halvveis i steketiden.
Finhakk persille og dryss over før servering. Servér potetene rykende varme.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED POTETER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: