Vegansk ukemeny: uke 47, 2019

Det er kaldt i været, færre og færre timer med dagslys, og da synes jeg det er på tide å finne fram comfort food-oppskriftene! Det trenger ikke være usunt eller spesielt kaloririkt, men rett og slett mat som gjør at du føler deg litt varmere i kroppen.

Mandag: pasta med edamameragu (videooppskrift)

Edamamebønner (grønne soyabønner) er nok min favoritt blant belgfruktene, og nå fås de kjøpt nesten i alle frysediskene i hele landet. Jeg har alltid et par poser i fryseren. Bønnene er ikke bare gode og proteinrike, de krever veldig kort tilberedningstid, så med noen hundre gram på lur kan jeg alltid lage en kjapp middag. Slik som denne her.

vegansk pasta med edamamebønner

Tirsdag: indisk blomkålsuppe

Her snakker vi suppe med masse gode grønnsaker i! Potet er en evig favoritt hos meg, likeså blomkål og grønnkål. I tillegg får vi god smak fra hvitløk, sjalottløk, ingefær og indisk krydder, og god protein fra ertene. Suppen leverer rett og slett på alle fronter.

Onsdag: auberginecurry

Dette er en sånn saus du står i fare for å spise med skje rett fra gryta før retten kommer på bordet. Bra tegn på at dette er i comfort food-kategorien, spør du meg. Pass på å koke litt ekstra ris, så du har til torsdagsmiddagen også.

Torsdag: stekt ris med tofu (videooppskrift)

Har du risrester igjen fra i går? Eller har du grønnsaksrester du vil bruke opp? En halvslakk løk, en ensom gulrot og en brokkolistilk er flotte ingredienser å bruke i stekt ris. Ta det du finner i skapene – og kos deg med maten!

bilde av stekt ris

Fredag: linsetaco (videooppskrift)

I denne varianten steker jeg hele tacofyllet sammen i panna – her har vi både linser, nøtter, grønnsaker og masse krydder. Resultatet er en skikkelig god miks som krever veldig lite av annet tilbehør.

vegansk linsetaco

Lørdag: potetburgere med quinoa (videooppskrift)

Hallo så godt! Disse burgerne smaker skikkelig godt av potet, de er myke inni og knaser godt i kantene. Her har jeg bare smaksatt dem med hvitløk, persille, salt og pepper, men her er det virkelig rom for å variere. Hva med en meksikansk krydderblanding, eller noen indiske smaker? Prøv deg fram med det du liker best!

Søndag: pasta med kremet soppsaus

I serien retter jeg aldri blir lei av: pasta med kremet soppsaus. Gjerne med hvitløk. Ekstra gjerne med næringsgjær. Dette er en nydelig søndagsmiddag.

vegansk pastarett oppskrift vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *