Vegansk maisbrød

Mitt første møte med maisbrød var på restaurant i London med ei venninne som bodde i den herlige byen. Hun jobbet i reiseliv, og hadde alltid noen gode inside-tips. Jeg hadde aldri hørt om et slikt brød før da vi satt oss ned – vi bestilte noe helt annet – men hun spurte pent om å få med en bit maisbrød på siden. Da maten kom på bordet dyttet hun tallerkenen over til meg, og insisterte på at jeg skulle smake.

Det var saftig, litt salt, smakfullt, krydret, og ikke i det hele tatt som brød jeg var vant med hjemmefra. Da jeg var tilbake fra storbyen, gikk jeg straks i gang med å teste ut veganske oppskrifter, men slet en del med å finne rett kombinasjoner. Etter noen års pause tok jeg opp prosjektet igjen, og denne oppskriften er et godt stykke på vei, vil jeg påstå. Server gjerne maisbrødet med grillmat. Eller med meksikanske chiligryter. Eventuelt kan du gjøre som meg og min svenske venninne – spis det til arme riddere og croissanter.

Antall: 4 porsjoner (som tilbehør)
Tid: 1 time

Ingredienser: 

 • 1 boks (ca 140 g) mais
 • 2 dl vegansk yoghurt naturelle (helst soya)
 • 2 dl usøtet soyamelk
 • 4 ss olivenolje
 • 200 g polenta
 • 100 g hvetemel
 • 2 ss sukker
 • 1 ss bakepulver
 • 2 ts salt
 • 4 ss næringsgjær
 • 1 ts chiliflak

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en brødform med bakepapir.

Sil laken av maisen, ha maisen i en stor bolle. Rør inn yoghurt, soyamelk og olivenolje.

Mål opp resten av ingrediensene, og hell dem samlet over i bollen. Visp det hele raskt og kraftig sammen. Hell blandingen over i brødformen, og sett i ovnen og stek i 35-40 minutter. Bruk en trepinne for å sjekke om brødet er gjennomstekt.

Maisbrød smaker best varmt eller lunt, synes jeg, men det fungerer også fint kaldt.

HER FINNER DU FLERE AMERIKANSKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *