

Daal med ovnsbakte grønnsaker
Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus! Eller helgeluksus, for den saks skyld.
Jump to Recipe

Jeg foretrekker å bruke røde splittlinser i denne retten (de aller tynneste), de løser seg helt opp og konsistensen blir helt nydelig. Men du kan også bruke “hele” linser, både røde, grønne og brune – da må de kanskje koke fem minutter lenger, og du får hele linser i retten. Strengt tatt nydelig det også.
Her serverer jeg daalen med ris, men det går fint an å spise den uten noe tilbehør.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- olje
- 4 poteter
- 1 blomkål
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts spisskummen
- 3 ts garam masala
- salt
- pepper
- ris
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 cm ingefær
- 1 rød chili
- 1 dl røde linser
- 1 dl cashewnøtter (helst rista og salta)
- 1 kartong (ca 4 dl) knuste tomater
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 dl vann med buljongpulver/-terning
- et par stilker koriander
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni det inn med litt olje.
Skrell potetene og skjær dem i terninger. Del blomkål i buketter. Blomkålbukettene bør være cirka dobbelt så store som potetbitene. Fordel utover stekebrettet. Dryss over 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen, 1 ts garam masala, salt og pepper. Sett inn i ovnen. Brettet skal stå i 15-25 minutter.
Kok ris etter anvisning på pakken.
Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skyll linsene i kaldt vann.
Varm opp en gryte til medium/høy varme. Dersom cashewnøttene ikke er rista kan du først ha dem i gryten i noen minutter, pass på at de ikke brenner seg. Legg til sides. Ha 2 ss olje i gryten, ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen og 2 ts garam masala, og la det frese i noen minutter.
Ha i linser, tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, og deretter koke til linsene er myke (det kommer an på hva slags linser du har. Det beste er røde splittlinser som går helt i oppløsning). Dette tar cirka 15-20 minutter. Smak eventuelt til med litt salt.
Rett før servering vender du inn cashewnøtter, poteter og blomkål. Servér retten med ris, topp med koriander.


Indisk daal med ovnsbakte grønnsaker
Ingredients
- olje
- 4 poteter
- 1 blomkål
- 2 ts gurkemeie
- 2 ts spisskummen
- 3 ts garam masala
- salt
- pepper
- ris
- 1 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk (eller 2 hvitløksfedd)
- 2 cm ingefær
- 1 rød chili
- 1 dl tørka røde linser
- 1 dl cashewnøtter (helst rista og salta)
- 1 kartong knuste tomater (ca. 4 dl)
- 2,5 dl kokosmelk
- 2 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
- 2-3 stilker koriander
Instructions
- Forvarm stekeovnen til 200 grader, og kle et stekebrett med bakepapir. Gni det inn med litt olje.
- Skrell potetene og skjær dem i terninger. Del blomkål i buketter. Blomkålbukettene bør være cirka dobbelt så store som potetbitene. Fordel utover stekebrettet. Dryss over 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen, 1 ts garam masala, salt og pepper. Sett inn i ovnen. Brettet skal stå i 15-25 minutter.
- Kok ris etter anvisning på pakken.
- Finhakk sjalottløk, hvitløk, ingefær og chili. Skyll linsene i kaldt vann.
- Varm opp en gryte til medium/høy varme. Dersom cashewnøttene ikke er rista kan du først ha dem i gryten i noen minutter, pass på at de ikke brenner seg. Legg til sides. Ha 2 ss olje i gryten, ha i sjalottløk, hvitløk, ingefær, chili, 1 ts gurkemeie, 1 ts spisskummen og 2 ts garam masala, og la det frese i noen minutter.
- Ha i linser, tomater, kokosmelk og vann med buljongpulver. La det hele koke opp, og deretter koke til linsene er myke (det kommer an på hva slags linser du har. Det beste er røde splittlinser som går helt i oppløsning). Dette tar cirka 15-20 minutter. Smak eventuelt til med litt salt.
- Rett før servering vender du inn cashewnøtter, poteter og blomkål. Servér retten med ris, topp med koriander.
HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Nok en nydelig oppskrift, Mari – takk! Som vanlig erstattet jeg det jeg ikke hadde med det jeg hadde, haha.
Det er supert 😀 Sånn gjør ofte jeg og!