Chana aloo gobi

Først av alt: her tar jeg en sjanse på navnet. Jeg ANER ikke om dette er en klassisk indisk rett altså (har googlet litt, noen har prøvd seg på det samme, men ikke spesielt mange). Så beklager om jeg bommer skikkelig.

Men så – det vi har her da – det er en aloo gobi (klassisk rett med poteter og blomkål) med selskap av kikerter (chana). Retten er proteinrik, mettende og smaker skikkelig mye. Og godt. Det er bra.

For best smak anbefaler jeg å kjøpe tørka kikerter, og bløtlegge dem og koke dem selv (slik det står i oppskriften). Har du det travelt kan du også bruke hermetiske, da rører du dem inn i gryten cirka fem minutter før servering. Har du det ekstra travelt kan du droppe ovnsstekingen av grønnsakene, og kjøre alt i gryten. One pot chana aloo gobi, rett og slett.

Antall: 4 stk
Tid: 1 time + 8 timer bløtlegging

Ingredienser: 

 • 300 g tørka kikerter (eventuelt 2 bokser hermetiske)
 • olje
 • 200 g (ca 4 mellomstore) potet 
 • 1 blomkål
 • 1 sjalottløk
 • 1 kinesisk hvitløk
 • 2 centimeter ingefær
 • 2 dl ris
 • 1 ss olje til steking
 • 2 ts spisskummen
 • 2 ts gurkemeie
 • 1 ts chilipulver
 • 1 ts garam masala
 • 1,5 ts malt koriander
 • 1 ts salt
 • 2 bokser (a ca. 4 dl) hakkede tomater
 • 1 kvast koriander

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. De må bløtlegges i godt med vann over natten, deretter kokes møre i nytt vann. Bruker du hermetiske holder det å sile av laken og skylle kikertene i kaldt vann, så tilsetter du dem i retten fem minutter før servering.

Forvarm stekeovnen til 200 grader når du har satt kikertene på kok. Kle et stekebrett med bakepapir og gni det inn med litt olje. Vask potetene og skjær dem i terninger, del blomkål i buketter. Blomkålbukettene bør være cirka dobbelt så store som potetbitene. Fordel utover stekebrettet, og sett i ovnen mens du gjør klar resten.

Finhakk løk, hvitløk og ingefær. Kok ris etter anvisning på pakken.

Varm opp oljen i en gryte på litt over middels varme. Ha i spisskummin og la det frese litt under omrøring. Ha i hvitløk, løk og ingefær og stek under omrøring til løken blir gyllen, men ikke svidd. Rør inn gurkemeie, chilipulver, garam masala, malt koriander og salt. Hell på de hakkede tomatene, la det koke opp og småkoke i noen minutter. Smak eventuelt til med litt mer krydder.

Sjekk om kikertene begynner å bli klare (du kan godt ta dem litt før de er gjennomkokte, da de skal koke videre i sausen). Sil av vannet, og ha kikertene over i gryten med sausen. La de koke i en liten stund. Ta brettet ut av ovnen, og ha potetene og blomkålene over i gryta.

Finhakk koriander og dryss over. Servér retten rykende varm, sammen med ris og eventuelt mer koriander.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *