

Indisk ukemeny
Jeg er skikkelig, skikkelig, skikkelig svak for indisk mat – og får visst aldri nok av slike oppskrifter.
Her er nok en indisk ukemeny – med masse poteter, linser og krydder. Håper du finner noe som frister!
Mandag: Linsesuppe med poteter (videooppskrift)
Jeg bruker poteter i denne suppen, men her kan du strengt tatt ta i de grønnsakene du foretrekker – bare juster koketiden. Blant mine favoritter er gulrot og søtpotet (like lang koketid), brokkoli og blomkål (ha dem i etter 10 minutter) og spinat (ha i helt på slutten).

Tirsdag: Curry med mais og kikerter (videooppskrift)
Lettvint gryterett som du lager på en liten halvtime.

Onsdag: One pot quinoa (videoppskrift)
Dette er en nydelig indisk rett der vi tilbereder alt i samme gryte. Quinoaen får altså koke i sausen med krydder, søtpotet og tomater, og det gjør at den får en skikkelig, skikkelig god smak.

Torsdag: Korma med spinat, linser og grønnsaker
Nydelig hjemmelaget korma der vi bruker cashewnøtter og yoghurt for å få til den kremete sausen.

Indisk quesadilla? Her jukser vi skikkelig. Paratha er et indisk flatbrød, i denne varianten fylles det med en potetblanding som vi kjenner igjen fra samosas. Ja, og så dropper vi å bake brødet, men bruker hvetetortillas i steden for.

Lørdag: Samosa med krydret potetfyll
Noen aldeles nydelige pakker med masse gode smaker – perfekte servert med en chutney og raita.

Søndag: Indisk søtpotetgrateng
Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: