Vegansk “fruktnøtt”

Et meget godt barndomsminne: den øverste hylla i døra til kjøleskapet til mormor og morfar, der de alltid hadde sjokolade stående. Faktisk så har jeg mitt eget kjøleskap på akkurat samme plass nå, og døren vender samme vei. Aldri tenkt over det før nå, når jeg sitter og drømmer om sjokoladehyllen deres.

Uansett – en av favorittene deres var Freia sin Fruktnøtt sjokolade, som var en sjokolade med hasselnøtter og rosiner. I denne varianten (som jeg har fått lov til å legge ut fra den FANTASTISKE sjokoladeboken Sunn sjokolade av Anette Borge), bruker jeg hasselnøtter og blåbær. Ferske blåbær, faktisk, om du vil ha en sjokolade som skal holde seg en stund vil jeg anbefale tørka.

Her lager vi sjokoladen fra bunn, med kakaomasse og kakaosmør. Har du ikke slike ingredienser i hus kan du smelte en plate (100 g) vanlig, melkefri sjokolade istedenfor. Har du anledning, vil jeg virkelig anbefale å lage sjokoladen fra bunnen av. Det er min nye favoritthobby, og gir virkelig en renere og sterkere kakaosmak.

Antall: ca. 16 biter
Tid: 10 minutter + 30 minutter nedkjøling

Ingredienser: 

  • 50 g kakaomasse
  • 25 g kakaosmør
  • 20 g kokostblomstsirup (ev 10 g yaconsirup + 10 g kokosblomstsirup om du har begge)
  • 0,5 ts vaniljepulver (ren vanilje)
  • 1 dl hasselnøtter
  • 1 dl blåbær

Framgangsmåte: 

Kle en form på ca. 15*15 cm med bakepapir. Rydd plass til den i kjøleskapet.

Smelt kakaommasse og kakaosmør i en gryte over lav varme. Når det er smeltet tar du gryten av varmen, og visper inn sirup og vanilje.

Ha nøtter og blåbær i formen, prøv å blande dem så godt du kan. Hell sjokoladeblandingen over, fordel den godt utover.

Sett til avkjøling i kjøleskap i ca. 30 minutter. Da kan du ta ut formen og skjære/knekke opp sjokoladen. Oppbevar sjokoladen i kjøleskap til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ KONFEKT OG GODTERI. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *