Bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Åh som jeg elsker søtpoteter! Og ikke minst – bakte søtpoteter! Hadde de ikke trengt nesten en time i stekeovnen, hadde jeg spist dette til middag hver eneste dag. Eventuelt kunne jeg satt dem rett inn i ovnen da jeg kom hjem fra jobb, før den obligatoriske timen med kattekos, candy crush, klesvask og diverse prokastinering. Nuvel. Godt er det i alle fall. Veldig godt. Og ikke så verst på sunnhetsskalaen også.

Det andre som er gøy og godt med denne retten, er jo at du kan fylle den bakte søtpoteten med så masse.

Du kan tenke bakt potet-fyll (vegansk rømme, mais, tofubacon kanskje?), typisk tacofyll (bønnestuing, mais, cashewost) er også godt.

Eller du kan gjøre som meg i dag – og fylle den med avokado, kikerter, granateple og koriander.

Kikertene steker jeg i panna med masse krydder, avokadoen synes jeg er aller best når den er most med bitte litt salt, granateple og koriander får være rå og ganske urørte.

Sammen utgjør de en nydelig middagsrett som både ser og smaker bra ut.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 1 time

Ingredienser: 

  • 2 mellomstore søtpoteter (ikke de små “tynne”, men heller ikke de gigantiske på størrelse med flaskegresskar)
  • 1 boks/kartong (ca. 4 dl) kikerter
  • 1 ss olje til steking
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts oregano
  • 0,5 ts spisskummen
  • 0,5 ts løkpulver
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 1 ts salt
  • 1 avokado
  • 0,5 granateple
  • koriander

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.

Vask søtpotetene og prikk i dem med en gaffel. Legg i formen, sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Bruk en kniv til å sjekke om de er gjennomstekte.

Gjør klart fyllet mens søtpotetene bakes.

Sil laken av kikertene, skyll dem i litt kaldt vann og tørk dem kjapt (så slipper du spruting av olje i stekepannen. Pro tip).

Var, opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i paprikapulver, chilipulver, oregano, spisskummen, løkpulver, hvitløkspulver og 0,5 ts salt. Rør sammen, og ha i kikertene. Stek til de blir sprø og gylne.

Ha innmaten fra avokadoen i en bolle, mos med en gaffel, smak til med litt salt.

Rens kjernene ut fra granateplet. Grovhakk koriander.

Når søtpotetene er ferdig, snitter du dem i to på langs med en skarp kniv. Bruk en gaffel (eller hendene) og åpne opp litt i søtpoteten. Fyll med most avokado, kikerter, granateple og koriander. Servér søtpotetene rykende varme.

Tips: Lyst å prøve med andre typer fyll? Hva med cashewost, pico de gallo eller bønnestuing?

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTETER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *