Vegansk ukemeny: uke 44, 2019

Høsten, altså! Jeg elsker den! Være inne og se på regnet utenfor, tenne lys, høre på rolig musikk, katt i fanget og fyr i peisen, og ikke minst masse god mat! Denne ukemenyen handler virkelig om de gode, høstlige “comfort food”-smakene. Minestronesuppe. Lasagne. Pastagrateng. Fransk gryterett. Så mye godt altså – og med mange av høstens grønnsaker på plass og. Vel bekomme!

Mandag: minestronesuppe

Enkel og smakfull italiensk suppe som er perfekt å lage dersom du har grønnsaksrester liggende, her passer alt inn. Bruk gjerne også en annen type pasta enn makaroni om du foretrekker det.

vegansk minestronesuppe oppskrift vegetarbloggen

Tirsdag: pastagrateng med tomat og spinat (videooppskrift)

Dette er en skikkelig lettvint pastagrateng med masse god tomatsmak. Først koker vi en “one pot pasta” – altså koker pastaen sammen med ingrediensene til sausen. Deretter har vi den i en ildfast form, strør over litt ekstra godsaker, og baker den i ovnen. Enkelt og greit!

Onsdag: grønnkålbowl

Dette er en rask og enkel hverdagsmiddag med en aldeles fabelaktig dressing.

Torsdag: squashnudler med kinesisk saus

Skjærer du squash i tynne, tynne strimler – så kan du faktisk bruke dem istedenfor nudler! Noen foretrekker å spise dem helt rå, de kan også varmes opp. Her varmer vi dem opp i en nydelig kinesisk saus.

veganske squashnudler kinesisk oppskrift vegetarbloggen

Fredag: meksikansk risgryte

Herlig og rask meksikansk rett med bønner, mais, chili, koriander og lime. Dette er egentlig tenkt som en hverdagsmiddag, men om du kjører på med litt tortillachips og vegansk rømme så blir den en skikkelig fest.

vegansk risgryte oppskrift

Lørdag: lasagne med blomkålsaus og grønnsaker

Supernydelig italiensk klassiker med ekstra mye grønnsaker.

vegansk lasagne oppskrift

Søndag: valnøttbourguignon med potetstappe

I denne veganske varianten bytter vi ut kjøttet med valnøtter, ellers holder vi oss ganske godt til originalen. Her finner du sopp, timian, gulrot, hvitløk og perleløk – og ikke minst rødvin – som gir en fantastisk smak på det hele.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *