linsehummus oppskrift vegetarbloggen

Linsehummus

Hummus er sånn cirka verdens beste dip, der kikerter eller bønner på nesten magisk vis blir kremet, smakfullt og ekstremt anvendelig.

I denne varianten bytter vi ut kikertene med linser, som kanskje er mine favoritter blant belgvekstene. Altså – de er supersunne, de er billige, og de passer (tydeligvis) til det aller meste. Du slipper også den lange bløtleggings- og koketiden som bønnene trenger (ihvertfall om du kjøper dem tørka).

Her får linsene selskap av hvitløk, koriander, spisskummen, tahini og tomater – en smaksbombe av en dip.

Jeg pleier å servere denne bare med kjeks, som en snack eller forrett, men den duger også utmerket til falafel, tagine, pitabrød, salater og ulike tapasretter.

Antall: en stor skål
Tid: 10 eller 30 minutter*
*kommer an på om du bruker hermetiske eller tørka linser

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka eller 4 dl hermetiske linser
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 stilker koriander
  • 1 ss olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 boks knuste tomater
  • 3 ss tahini
  • 0,5 sitron
  • salt 
  • olivenolje
  • chilipulver (eller paprikapulver om du ikke liker det så sterkt)

Framgangsmåte: 

Start med linsene. Dersom de er tørka, må de skylles og kokes i ca 20 minutter før bruk. Er de hermetiske så holder det å sile av vannet og skylle dem i kaldt vann.

Finhakk hvitløk, grovhakk mesteparten av korianderen (spar én stilk til pynting).

Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha først i hvitløk, koriander og spisskummen. La det surre i et par minutter. Tilsett deretter linser, tomater og tahini, og press i sitronsaften. La det putre i noen minutter, rør slik at tahinien blander seg godt.

Ta gryten av varmen. Mos linsene en god del – enten med en gaffel eller stavmikser (foodprocessor funker også). Smak eventuelt til med litt salt (ikke sikkert du trenger det). Smør hummusen utover en tallerken eller ha den i en skål, topp med olivenolje, litt chilipulver og resten av korianderen.

Smaker nydelig med kjeks til, og passer utmerket til falafel og ulike tapasretter.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ HUMMUS. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *