Plantegod matpakke

REKLAME FOR PLANTEGO’

Etter å ha jobbet med fagfolk på boken Plantebasert kosthold, har jeg fått tre matvaregrupper banka inn i hodet: grove kornprodukter, grønnsaker og belgvekster. Sammen utgjør disse noe av det beste du kan spise, bra for kropp og bra for planet, og derfor er jeg veldig opptatt av å få dem inn i de fleste måltidene mine.

Matpakken har alltid vært en utfordring, men jeg har en ny favoritt som leverer både på næring og smak. Næring så jeg skal fungere optimalt resten av arbeidsdagen. Smak så jeg skal være koselig for kollegene resten av arbeidsdagen. Hils på min nye favoritt Plantego’ Grønnsakspålegg (som inneholder over 89 prosent grønnsaker+belgvekster)! Sammen med grove brødskiver og en haug med spirer blir de en helt perfekt matpakke. Spirene er strengt tatt ikke helt nødvendige, men de gir litt god smak og knaser litt. Du kan eventuelt bytte dem ut med agurk eller paprika, eller en miks av litt frø og kjerner.

Grove brødskiver, Plantego* Grønnsakspålegg og spirer blir en super lunsj.

Plantego’ Grønnsakspålegg finnes på Mega, Obs!, Meny og Eurospar. Andre butikker kan ta det inn på forespørsel, så her gjelder det å bruke forbrukermakten. Jeg har hørt om folk som har fått kjøpt det både på Prix og Extra, i alle fall. Les mer om Plantego’ på nettsidene deres. 

Antall: 1 porsjon
Tid: 5 minutter

Ingredienser: 

  • 6 skiver grovt brød
  • Plantego’ grønnsakspålegg med rødbete, grillet paprika og/eller avokado
  • spirer (her har jeg brukt en kombinasjon av alfalfa og brokkoli)

Framgangsmåte: 

Smør to og to skiver med det samme pålegget. Ha massevis av spirer mellom, legg skivene over hverandre, skjær i to og legg i matpakken. Enkelt og greit!

Tips: Matpakken blir ekstra digg om du har i litt frukt eller oppkutta grønnsaker. Plantego’ fungerer faktisk utmerket som dipp også. Har du har kjøleskap på jobb/skole kan du ta med deg et helt glass, og smøre på brødskivene der – og bruke resten av glasset (i alle fall litt av det) til dipp. Godt og sunt!

En regnbue i matpakken.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *