vegansk sjokoladepannacotta vegetarbloggen

Hvit sjokolade-panna cotta

Altså denne desserten. Denne kan du lage hvis du virkelig skal imponere. Det er en panna cotta laget fra bunnen av. Skikkelig fra bunnen av. Nei takk til gelatin, fløte og ferdigsjokolade – ja takk til en hjemmelaget base med kakaosmør og kokosmelk tyknet med maisstivelse.

Panna cottaen får en skikkelig god og mild sjokoladesmak, og passer helt perfekt i følge med friske bær. Er du litt kjip på porsjonene kan du tyne seks stk ut av oppskriften, den er i alle fall godt nok til fire.

Antall: 4 stk
Tid: 20 minutter + minst 4 timer avkjøling

Ingredienser: 

  • 30 g kakaosmør
  • 30 g kokosmelkpulver
  • 4,5 dl kokosmelk
  • 40 g sukker (eller annen søtning)
  • 50 g agavesirup
  • 1 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
  • 4 ss maisstivelse
  • 4 ss kaldt vann
  • bær og kakaopulver til servering

Framgangsmåte: 

Smelt kakaosmør i en gryte. Når det er helt smeltet har du i kokosmelkpulver, kokosmelk, sukker, agavesirup og vanilje, og visper det godt sammen. Varm opp.

Rør maisstivelse og vann sammen i et glass. Når det i gryten begynner å koke, heller du i maisstivelseblandingen i en tynn stråle. Visp godt. Mens det koker vil det tykne, la det gjerne få et par minutter med koking.

Hell deretter over i porsjonsformer (eller en stor form), og sett til avkjøling. Etter cirka fire timer i kjøleskapet er panna cottaen ferdig.

Bær og kakaopulver smaker godt på til servering.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK MOUSSE OG PUDDING. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *