

Pasta med grønnkålboller
Denne grønnkålbollene er skikkelig inspirerte av spinatbollene i den kjempefine boka Grønn Bonanza av Mia Frogner. Største forskjellen er vel at jeg ikke får dem til å se pene ut.

Her får vi masse god protein fra quinoa, og quinoaen blir også crunchy når den stekes, så den gjør virkelig en bra innsats for resultatet her. Det skal den ha. Til å sette smak på det hele bruker vi grønnkål, hvitløk, vårløk og chili, mens kikertmel hjelper med å binde det sammen.
Bollene blir servert med pasta, og siden de er så gode som de er, synes jeg at det holder med småtomater og basilikum som “saus”.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 40 minutter
Ingredienser:
- 2 dl quinoa
- 4 dl vann
- 1 grønnsaksbuljongterning
- salt
- 150 g grønnkål
- 0,5 kinesisk hvitløk
- 0,5 rød chili
- 1 vårløk
- 1 håndfull småtomater
- olje til steking
- pepper
- ca 1 dl kikertmel
- 200 g tørka pasta
- basilikum
Framgangsmåte:
Skyll quinoaen i kaldt vann.
Kok opp 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning. Kok quinoaen til all væsken er absorbert, dette tar 10-15 minutter. Hell over i et dørslag og press forsiktig ut overflødig vann. Skyll gryten og fyll den med vann igjen, og sett den på høy varme. Ha i litt salt (dette er til koking av pasta).
Mens quinoaen koker kan du gjøre klar resten. Grovhakk grønnkål, finhakk hvitløk og chili, og skjær vårløk i tynne ringer. Del tomatene i to.
Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i grønnkål, hvitløk, chili og vårløk, og stek i 4-5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ha blandingen over i en bolle, men spar på pannen til du skal koke quinoabollene.
Siden vi kjører gjenbruk av gryte og stekepanne, er det greit å holde tunga rett i munnen her. Først gjør vi klar bollene til steking. Når vi begynner å steke dem, har vi pastaen i gryta.
I bollen med grønnkålblandingen har du i den kokte quinoaen. Bland godt sammen. Rør inn én og én spiseskje kikertmel, og jobb sammen til du har en deig du kan forme boller av. Form boller av deigen. Ha i litt mer olje i stekepannen, og sett den på medium til høy varme. Ha pastaen oppi kokevannet.
Stek grønnkålbollene til de er sprø i kantene. Server dem med nykokt pasta, småtomater og litt basilikum.
Tips: Vil du forberede retten dagen i forveien? Da kan du gjøre klar “bolledeigen”, og la den stå i kjøleskapet. Jobb sammen bollene rett før steking.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED GRØNNKÅL.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
Hei, kan man bruke noe annet enn kikertmel? Bokhvete, fullkornsrismel etc?
Så lenge det er godt til å binde deigen sammen, kan du bruke andre typer 🙂