Supersaftig sjokoladekake

REKLAME FOR HELIOS

Mmm, sjokoladekake! Er det den beste kaken som finnes, eller er det den beste kaken som finnes? Her har jeg laget en supersaftig variant med masse smak av kakao i både røren og kremen. Passer superperfekt som kveldskos, som søndagsdessert eller på kakebordet i konfirmasjonen.

Vegansk sjokoladekake med luftig sjokoladekrem og bringebærpulver.

Det er mange som lurer på hva jeg gjør for å erstatte egg med i bakst, og det er heldigvis et veldig enkelt spørsmål å svare på. I “tørre” kaker som sjokoladekake, krydderkake og vaniljekake pleier det å holde lenge med eplemos eller bananmos! Det gjør kaken saftig, det bidrar med god sødme, og sammen med noen teskjeer bakepulver og/eller natron, gjør det at den veganske kaken blir luftig som tilsvarende variant med egg. “Oversetter” du din egen oppskrift fra egg til vegansk, anbefaler jeg cirka 0,75 dl eplemos per egg som skal erstattes.

To typer eplemos fra Helios, en bare med epler, og en med litt mango.

I denne kaken har jeg brukt ferdig eplemos fra Helios, som består av faktisk bare epler (!) som er blitt kokt. Ingen sukker, ingen tilsetningsstoffer, ingen ingenting! Bare epler. Økologiske epler.

Eplemosen kan også kjempefint brukes som pålegg, i tilslørte bondepiker, i fylte epleboller og ikke minst som topping på havregrøt.

Elsker ingredienslisten. Epler. Punktum.

Du får kjøpt eplemos fra Helios på kolonial.no,  i Life helsekost (inkl life.no), og om et par uker også i Sunkost (inkl sunkost.no). Deler av serien er også i salg i utvalgte Meny- Spar- Mega- og OBS-butikker.  Som med alle Helios sine produkter er eplemosen økologisk, og hele produksjonen er klimanøytral. 

Tenk at denne eplemosen kan erstatte egg i sjokoladekake!

Antall: 1 kake
Tid: 1 time + 1 time avkjøling

Ingredienser: 

  • 4 dl soyamelk
  • 2 ts eplesidereddik
  • 3 dl usøtet eplemos
  • 1 dl sterk kaffe
  • 2 dl smeltet kokosolje (eller annen olje) + til smøring av form
  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 5,5 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 dl kakaopulver + til meling av form
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt

Glasur og pynt: 

  • 200 g melkefri sjokolade
  • 1 pakke soyafløte til visping
  • bringebærpulver eller kakaopulver

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram 2 springformer med diameter på cirka 20 centimeter (eventuelt en stor rektangulær form). Gni disse inn med litt olje, og dryss på kakaopulver slik at det dekker bunn og sider.

Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle, la det stå i noen minutter slik at det tykner. Rør deretter inn eplemos, kaffe, kokosolje og vanilje, og rør til det er helt jevnt.

Mål opp de tørre ingrediensene, ha dem over i bollen, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i kakeformene, sett i ovnen, og bak i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt før pynting.

Glasur og pynt: 

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløten stiv. Rør sjokoladen inn i fløten.

Ha den ene kakebunnen på et fat. Ha sjokoladekrem over. Legg den andre bunnen over der igjen. Ha resten av sjokoladekremen på toppen. Topp med et dryss bringebærpulver (eventuelt kakaopulver).

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE KAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *