

Vegansk ukemeny: uke 41, 2019
Ny uke – nye muligheter. I alle fall på middagsbordet vil jeg tro – så her har jeg samlet syv varierte oppskrifter til inspirasjon. Håper du finner noe som frister!
Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus.

Tirsdag: lettvint daal (videooppskrift)
Når det kommer til indisk mat, så er dette det enkleste av det enkle. Sunt, lettvint, rimelig og proteinrikt.

Denne varianten smaker skikkelig godt av Italia, du får brukt hele tomaten, du får også brukt masse andre gode råvarer – og ender opp med en rett som er rik på både protein og umami. Server gjerne med en god potetstappe til, eller kanskje stekte grønnsaker.

Torsdag: linsegryte med sopp og gulrot
Varmende indisk krydra gryterett med linser, ris og grønnsaker.

Fredag: mais- og squashtaco med spicy hummus
Meksikansk fredagsfavoritt med kanskje verdens beste hummus.

Herlige kikertboller med mynte, cashewnøtter og gresskar.

Dette er så godt! Rice and beans (som hadde vært skikkelig lett å oversette til norsk) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel og rimelig rett som består av ris og bønner, som får koke sammen med litt løk, hvitløk og ikke minst kokosmelk. Resultatet blir en slags kremet risotto som smaker ååå så digg.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: