Vegansk ukemeny: uke 41, 2019

Ny uke – nye muligheter. I alle fall på middagsbordet vil jeg tro – så her har jeg samlet syv varierte oppskrifter til inspirasjon. Håper du finner noe som frister!

Mandag: sataybowl

Asiainspirert bowl med nudler, squash, asparges og gulrøtter servert med en herlig peanøttsaus.

vegansk vegetarisk sataybowl vegetarbloggen oppskrift

Tirsdag: lettvint daal (videooppskrift)

Når det kommer til indisk mat, så er dette det enkleste av det enkle. Sunt, lettvint, rimelig og proteinrikt.

Onsdag: fylte tomater

Denne varianten smaker skikkelig godt av Italia, du får brukt hele tomaten, du får også brukt masse andre gode råvarer – og ender opp med en rett som er rik på både protein og umami. Server gjerne med en god potetstappe til, eller kanskje stekte grønnsaker.

Torsdag: linsegryte med sopp og gulrot

Varmende indisk krydra gryterett med linser, ris og grønnsaker.

Fredag: mais- og squashtaco med spicy hummus

Meksikansk fredagsfavoritt med kanskje verdens beste hummus.

vegansk tostada oppskrift

Lørdag: gresskarfalafel

Herlige kikertboller med mynte, cashewnøtter og gresskar.

vegansk vegetarisk gresskarfalafel med mynte oppskrift vegetarbloggen

Søndag: rice and beans

Dette er så godt! Rice and beans (som hadde vært skikkelig lett å oversette til norsk) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel og rimelig rett som består av ris og bønner, som får koke sammen med litt løk, hvitløk og ikke minst kokosmelk. Resultatet blir en slags kremet risotto som smaker ååå så digg.

vegansk costaricansk oppskrift rice beans vegetarbloggen

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *