Chiapudding med sjokolade og banan

Chiapudding er en snål liten rett. Det ser ut, og smaker som, dessert, men er visst helt innfor å spise til frokost. Sånn kan jeg like! Chiafrø er næringsrike, og når de ligger i bløt en stund (som i denne oppskriften), blir de større og seige og binder det hele sammen til en slags pudding.

Denne retten er et hyppig innslag på moderne lunsjkafeer, og ser (og høres) liksom alltid litt imponerende ut. Heldigvis er det enkelt å lage den selv også, og er du heldig å ha godt modne bananer liggende så får du leke matredder i samme slengen. Det er alltid hyggelig.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 10 minutter + minst 4 timer i kjøleskap

Ingredienser: 

  • 1 godt moden banan
  • 4 dl kokosmelk 
  • 6 ss chiafrø
  • 4 ss kakaopulver
  • 4 ss sirup (jeg har brukt kokosblomstsirup)
  • 1 ts vanilje (enten ren vanilje eller vaniljeekstrakt)
  • 2 dl vegansk yoghurt vanilje eller naturell
  • 2 ss kokosmasse
  • blåbær

Framgangsmåte: 

Ha bananen i en bolle og mos den godt med en gaffel. Rør inn kokosmelk, chiafrø, kakaopulver, sirup og vanilje. Fordel i fire porsjonsglass, sett i kjøleskapet i minst fire timer.

Før servering topper du chiapuddingen med yoghurt, kokosmasse og bær.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED CHIAFRØ. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *