Indisk søtpotetgrateng

Her har vi en nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, som får stå og putre i stekeovnen under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok av kryddersmaken fra linsene. Her snakker vi fantastisk bra comfort food, som også er supert ernæringsmessig. Det er ikke verst!

Litt av hemmeligheten for å få retten bra, er å ikke koke ferdig daalen på forhånd. Har du den i gryta i maks et kvarter, får den mer enn nok tid på å gjøre seg ferdig i ovnen. Der smelter virkelig smakene sammen, og du har en rett som alle elsker. Utenom kanskje de som ikke er glad i indisk mat da.

Retten kan gjøres klar en dag i forveien, og bare stekes i ovn før servering.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 1 time

Ingredienser: 

  • 250 g tørka røde linser
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 0,5 rød chili (kan erstattes av en ts chilipulver)
  • 1 håndfull grønnkål
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss garam masala
  • 2 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 4 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 200 g kirsebærtomater
  • 1 boks kokosmelk (ca 4 dl)
  • 1 sitron
  • 2 store søtpoteter
  • salt
  • eventuelt litt koriander

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader, og finn fram en stor ildfast form.

Skyll linsene i kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili. Snitt grønnkål.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk, hvitløk og chili – og la det surre i et minutt. Tilsett deretter garam masala, spisskummen og gurkemeie. Stek i et par minutter til.

Hell på linser, vann med buljongterning, tomater og kokosmelk, og press i sitronsaften. La det koke opp, og gjør klar søtpotetene mens det koker. De skal skrelles og skjæres i skiver med tykkelse på cirka 0,5 cm.

Når linsene har kokt i 10 minutter, kan du smake til med litt salt (merk at linsene ikke skal bli gjennomkokte her), og røre inn grønnkål. Etter et par minutter tar du gryten av varmen. Hell linseblandingen over i den ildfaste formen, topp med søtpotetskivene. Sett i ovnen og stek i 30-40 minutter, tilsøtpotetskivene er møre og gode.

Servér retten rykende varm, gjerne med litt hakket koriander på toppen.

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Holder denne seg god noen dager i kjøleskapet?

    1. Mari Hult

      Yes! Jeg syntes faktisk den var bedre dagen etter at jeg lagde den 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *