

Havregrøt med banan og blåbær
Havregrøt er virkelig min favorittfrokost for tiden, og denne varianten lar seg glimrende kombinere med en annen favorittaktivitet: å bruke opp brune bananer.
Brune, eller godt modne da, bananer er skikkelig søte og gode, og de er så myke at de passer rett inn i grøtkonsistensen. Har du ikke prøvd dette så anbefaler jeg deg virkelig. Blåbærene kan droppes, men da anbefaler jeg å toppe herligheten med blåbærsyltetøy heller. Det er virkelig en god smakskombinasjon med banan og blåbær nemlig.

Antall: 1 porsjon
Tid: 10 minutter
Ingredienser:
- 1 håndfull blåbær
- 1 banan, helst godt moden. Brun funker fint.
- 1,5 dl havregryn
- 2,5 dl vann (kanskje litt mer)
- bitte litt salt
- serveringsforslag: blåbær, banan og mandler
Framgangsmåte:
Ha en liten gryte på medium varme. Start med å ha i blåbærene, og la dem være i gryten i noen minutter. De popper litt, liksom. Og avgir kanskje litt væske. Bare pass på at de ikke brenner seg fast. Skrell bananen, mos innmaten med en gaffel og ha den over i gryten. Tilsett også havregryn, vann og salt – og la det hele koke opp. Rør det godt sammen, og la det småkoke i cirka fem minutter. Spe med litt mer vann om det blir for tørt.
Servér grøten som den er, eller topp med for eksempel mer bær, mer banan og mandler.

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE GRØTOPPSKRIFTER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: