Vegansk ukemeny: uke 40, 2019

Varmende pasta, risotto, gode curryer, chiligryte og ikke minst masse gode rotgrønnsaker – ukens meny er virkelig satt sammen med det beste høsten har å tilby. Vel bekomme!

Mandag: potet- og gulrotsuppe (videooppskrift)

Dette er en lettvint og overraskende (rett og slett!) god suppe med grønnsaker, litt karripulver, og litt grønnsaksbuljong. Du får det ikke mye enklere!

Tirsdag: one pot-artisjokkpasta

One pot-artisjokkpasta kombinerer to av mine favoritter – pasta og peanøttsmør, i tillegg er den virkelig enkel og rask å lage.

Onsdag: grønnsaker i gul curry

Dette begynner å bli en skikkelig favoritt hjemme hos meg. Saus med egenlaget currypaste + ovnsbakte grønnsaker er en uslåelig kombinasjon. Koker du ekstra ris, har du til middagen i morgen også.

Torsdag: resteris med karri

Har du risrester fra gårsdagens middag, og er ikke helt klar for stekt ris til middag igjen..? Da må du prøve denne herlige curryretten med ris, kikerter og søtpotet!

vegansk restemat med ris og grønnsaker

Fredag: chili sin carne med bønner og bokhvete (videooppskrift)

Her lar vi den proteinrike bokhveten spille hovedrollen, og i chiligryten får den selskap av grønnsaker og bønner.

Lørdag: risotto med to typer sopp

Risotto er høstmat, høst er sopptid, altså – denne oppskriften måtte bare komme. Her bruker jeg en kombinasjon av tørka og fersk sopp. Bløtevannet til soppen gir masse god smak. Bruk gjerne egenplukka matsopp om du har.

vegansk vegetarisk risotto oppskrift vegetarbloggen plantebasert

Søndag: bakt rødbete med cashewkrem (videooppskrift)

Rødbeten kan syltes, stappes, stekes og spises rå, men aller best liker jeg den ovnsbakt. I denne oppskriften pakker jeg den inn i folie og baker hel – slik at all fuktigheten bevares. Resultatet er en skikkelig saftig rødbete med all sin sødme, og servert med en salt cashewkrem blir det helt fabelaktig.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *