veganske energikuler

Energikuler

Disse energikulene er helt supre å ta med seg i matpakka. De mister ikke noe fasong i romtemperatur, de blir bare litt mykere. Kulene er på sitt beste (og gir god energiboost) et par timer før arbeidsdagen er ferdig.

Antall: 16 stk
Tid: 15 minutter + nedkjøling

Ingredienser: 

  • 3 dl havregryn
  • 2 ss kakaopulver
  • 2 ss + 1 dl kokosmasse
  • 1 ss sterk kaffe eller espresso
  • 0,5 ts vanilje
  • 0,5 ts salt
  • 3 ss kokosolje
  • 3-4 ss sirup, jeg brukte agave

Framgangsmåte: 

Ha alt utenom den siste desiliter kokosmasse i en foodprocessor, og kjør til du har en helt jevn og klebrig masse, som du fint kan forme kuler av. Er det for tørt kan du ha i bitte litt mer sirup, er det for vått har du i litt mer havregryn.

Ha den berømte desiliteren med kokosmasse på en tallerken. Lag kuler av havregrynmassen, trill dem i kokosmassen, og ha dem over på en ny tallerken. Når alle er trillet setter du dem i kjøleskapet slik at de får stivne helt. Deretter oppbevares de i boks eller glass i kjøleskap. Jeg har hatt dem stående i opp til to uker, og det har fungert flott.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅKAKER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *