

Energikuler
Disse energikulene er helt supre å ta med seg i matpakka. De mister ikke noe fasong i romtemperatur, de blir bare litt mykere. Kulene er på sitt beste (og gir god energiboost) et par timer før arbeidsdagen er ferdig.

Antall: 16 stk
Tid: 15 minutter + nedkjøling
Ingredienser:
- 3 dl havregryn
- 2 ss kakaopulver
- 2 ss + 1 dl kokosmasse
- 1 ss sterk kaffe eller espresso
- 0,5 ts vanilje
- 0,5 ts salt
- 3 ss kokosolje
- 3-4 ss sirup, jeg brukte agave
Framgangsmåte:
Ha alt utenom den siste desiliter kokosmasse i en foodprocessor, og kjør til du har en helt jevn og klebrig masse, som du fint kan forme kuler av. Er det for tørt kan du ha i bitte litt mer sirup, er det for vått har du i litt mer havregryn.
Ha den berømte desiliteren med kokosmasse på en tallerken. Lag kuler av havregrynmassen, trill dem i kokosmassen, og ha dem over på en ny tallerken. Når alle er trillet setter du dem i kjøleskapet slik at de får stivne helt. Deretter oppbevares de i boks eller glass i kjøleskap. Jeg har hatt dem stående i opp til to uker, og det har fungert flott.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE SMÅKAKER.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: