veganske vafler

Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre?

Dette er en grovere og usøtet variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den stekes skikkelig og smaksettes med soyasaus synes jeg at den er på sitt aller beste. Passer godt på vafler også. Oppå der igjen har vi avokado for anledningen, men det kan fint byttes ut med for eksempel kokte erter for et mer proteinrikt (og kortreist) alternativ.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

  • 2 dl havremel eller 2,5 dl havregryn
  • 1½ ts bakepulver
  • ½ ts natron
  • ¼ ts salt
  • 3 dl usøtet soyamelk
  • 1 ss eplesidereddik
  • olje til vaffeljernet

Fyll:

  • 200 g sopp
  • 2 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • ev salt og pepper
  • 1 avokado
  • ev. chiliflak til å ha på toppen

Framgangsmåte: 

Ha alle ingrediensene i en foodprocessor eller blender, og kjør til du har en jevn røre. 

Stek etter anvisning på vaffeljernet. 

Fyll: 

Skjær soppen i skiver. Varm opp olje til medium/høy varme i en panne, og stek soppen til den blir god og gyllen. Ta pannen av varmen, og hell over soyasaus. Du kan eventuelt krydre med salt og pepper også her, for mer smak. 

Skjær avokado i skiver. 

Topp vaflene med stekt sopp og avokado. Servér rykende varmt. Noen tørka chiliflak over er alltid godt (i alle fall om du liker det litt sterkt da. Styr unna hvis ikke). 

HER FINNER DU FLERE VEGANSKE MIDDAGSOPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *