vegansk frokostblanding med banan

Banangranola

De der godt modne, gjerne brune, bananene er virkelig gull verdt i matlaging! Desto mer jeg lærer å bruke dem til, desto mer begeistret blir jeg. Nå er det sånn at jeg aldri kjøper grønne eller lysegule bananer lenger, jeg går rett på de upopulære som er hakket før blir sendt i bosset (som er vondt, vondt, vondt å tenke på).

Jeg elsker å bruke bananene i bakst, når de blir most så er de gode erstatninger for både egg og til en viss grad sukker. Men visste du at moste brune bananer også er fabelaktig i frokostblanding? Eller granola som visstnok gjelder blant ungdommen.

Her kombinerer jeg moste bananer med olje og sirup – men jeg har i mye mindre olje og sirup enn jeg vanligvis bruker. På den måten får jeg en sunnere variant av frokostblandingen, og ikke minst redder jeg bananer fra bosset. Vinn-vinn!

Antall: 1 stort glass
Tid: 45 minutter

Ingredienser: 

 • 2 bananer (helst brune og godt modne)
 • 0,5 dl olje (gjerne smeltet kokosolje)
 • 0,5 dl lønnesirup (eller annen sirup)
 • 0,5 ts salt
 • 0,5 ts kanel
 • 2 dl mandler
 • 6 dl havregryn
 • 2 dl assorterte frø og kjerner

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 175 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.

Mos innmaten fra bananene i en stor bolle. Rør inn olje, sirup, salt og kanel.

Grovhakk mandlene og ha i. Ha også i havregryn, frø og kjerner. Vend alt godt sammen slik at alt det tørre får litt av det våte på seg.

Sett i stekeovnen, stek i 15 minutter, vend på granolaen og stek i 15 minutter til.

Avkjøl før bruk eller lagring. Oppbevares i lukket glass.

Tips: Smaker skikkelig godt med vegansk yoghurt og friske bær.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED BANANER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

 1. Er holdbarheten «evig» så lenge den er på tett glass? 🙂

  1. Mari Hult

   yes 🙂 Liker “evig” som du skriver det! Jeg har i alle fall hatt en batch stående på kontoret i et par måneder, smaker like godt enda.

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *