Indisk ukemeny presentert av Masalamagic

REKLAME FOR MASALAMAGIC. 

Denne uken har jeg virkelig noen smakebiter på lur til dere! For det første har jeg jobbet med produktene til Masalamagic og laget en indisk ukemeny med masse fristende retter. Det er gjerne sånn at du må gjøre en liten investering i ulike krydder, og et par andre basisprodukter når du begynner med indisk matlaging, derfor synes jeg det er greit å samle masse oppskrifter slik at du føler at du får mye mer valuta for pengene. Og om du bare lager en rett denne uka – etter min erfaring varer disse produktene skikkelig lenge, og holder seg  godt. Og det er strengt tatt ikke mange kronene du må ut med altså.

Og reklame eller ei – jeg elsker maten og produktene til Masalamagic! Gründeren Niru Kumra som driver merket, og der spiser jeg hos henne år etter år. Blir faktisk aldri lei. I tillegg kjøper jeg ALLTID hennes kikertmel, chutney og papadums, og når jeg finner krydderne bruker jeg dem også. Lyst å prøve selv? Produktene finner du i  Masalamagic sin nettbutikk, på Kolonial.no og hos Meny, Kiwi og Coop Mega.

Masse gode produkter du kan bruke i denne ukemenyen.

Så ja, nå har jeg laget en ukemeny med masse gode indiske smaker med produkter fra Masalamagic. Stikker du innom Facebook-siden min kan du være med i konkurransen om å vinne hennes standard krydderpakke med seks krydderglass, eller hennes egen kokebok (som ikke er vegansk, men vanvittig vegan-friendly).

Mandag: rød daal med papadums og ris

Rød daal er kanskje den enkleste, rimeligste og sunneste linsestuingen du kan lage. Men godt – det smaker den! Her har vi jålet den opp litt med papadums og ris.

vegansk daal oppskrift

Tirsdag: chana chaat

Dette er en mettende og smakfull indisk salat med kikerter og poteter, der vi bruker krydderblandingen chaat masala. Salaten kan serveres kald, eller du kan frese den opp i en stekepanne med litt olje før servering. Har du rester til neste dag, gjør den seg skikkelig bra i matpakken (men gjør regning med misunnelige blikk i lunsjpausen). Her har jeg brukt den kjempegode chutneyen med mango og lime fra Masalamagic.

Onsdag: linsesuppe (videooppskrift)

Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er full av gode næringsstoffer, og til tross for alle disse positive egenskapene så smaker den skikkelig godt også!

Torsdag: indisk pytt i panne/restemiddag

Er du flink til å spare rester av kokte grønnsaker og kikerter opp gjennom uka, eller ender du ofte opp med noen biter av grønnsaker nederst i kjøleskapet som du sliter med å bruke opp? Da er dette retten for deg. Alt går i panna, krydres med chaat masala, og vips! Nydelig middag på få minutter. Her har jeg brukt raita-mixen til Masalamagic.

Fredag: tandooriwraps

Her snakker vi fredagsmiddag! Nydelig spicy blomkål pakkes inn i wraps med hummus – som du veldig godt kan bytte ut med en chutney eller raita.

vegansk indisk wrap oppskrif

Lørdag: pakora

Pakora er en fritert smårett, der du har ulike grønnsaker (hva som helst funker!) i en røre laget med kikertmel. Serverer du pakoraene sammen med f.eks. en chutney og raita, får du et skikkelig digg lørdagsmåltid.

Søndag: gresskarcurry

Denne oppskriften har vært en av favorittene mine i mange år, og er egentlig kroneksempelet på at du kan trenge mange krydderglass når du lager indisk mat (men igjen – de holder veldig lenge). Gresskar er i sesong nå, og har du ikke prøvd deg med den råvaren så synes jeg det er på tide.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *