Chana chaat

Dette er en mettende og smakfull indisk salat med kikerter og poteter. Den kan serveres kald, eller du kan frese den opp i en stekepanne med litt olje før servering. Gjør seg skikkelig bra i matpakken (men gjør regning med misunnelige blikk i lunsjpausen).

Salaten er utmerket å lage dersom du har rester av kokte poteter og kokte kikerter. Du kan også fint ha i litt andre ingredienser. Hva med en halv grønn chili eller noen agurkterninger?

På toppen jåler vi det til litt med vegansk yoghurt naturelle og en chutney, det synes jeg setter en skikkelig god spiss på retten. Prikken over i-en, etc.

Ingredienser: 

  • 2 dl tørka eller 1 boks kikerter
  • 2 poteter (gjerne ferdig kokte om du har)
  • 1 tomat
  • 1 sjalottløk/0,5 rødløk
  • 1 liten bunt koriander
  • 0,5 sitron
  • 1 ss chaat masala
  • eventuelt salt
  • eventuelt olje til steking
  • chutney
  • vegansk yoghurt naturelle (usøtet)

Framgangsmåte: 

Start med kikertene. Dersom de er tørka må de bløtlegges over natten og kokes før bruk. Bruker du hermetiske må du sile av laken og skylle dem godt i kaldt vann før bruk.

Dersom du har rå poteter må de skjæres i terninger og kokes møre i vann. Bruker du ferdig kokte holder det å skjære dem i terninger.

Skjær også tomat i terninger, og grovhakk løk. Finhakk koriander.

Ha kikerter, poteter, tomat, løk og koriander i en bolle. Press i saften sitronsaften, og rør inn chaat masala. Rør det ganske godt sammen slik at alt får krydder på seg. Krydre eventuelt med litt salt i tillegg. Dersom du foretrekker en varmere rett, kan du steke det hele i olje på medium/høy varme i 4-5 minutter.

Topp med chutney og yoghurt naturelle, og servér!

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *