veganske banan- og blåbærmuffins

Banan- og blåbærmuffins

Mange lurer på hvordan en kan bake uten egg. Dette er veldig enkelt.

Hvordan du erstatter dette egget kommer an på hvilken funksjon det skulle ha i det aktuelle bakverket. I tørre kaker fungerer det ofte fint å bare droppe det, for å være ærlig, men har du lyst på store og saftige muffins er det greit å ha et par triks på lur.

En av mine absolutte favoritterstatninger er en godt moden banan. Ja virkelig – den er helt supert å bruke i kaker! Jo modnere, jo bedre, spør du meg. Den gjør kakene saftige, bidrar med masse god sødme, og selvsagt et lite hint av banansmak. I denne oppskriften går vi helt bananas, og bruker fire bananer på 12 muffins! Det betyr mye banansmak, mye sødme, og mye… saftighet.

Vel bekomme!

BRUNE BANANER: Perfekt erstatning for egg i muffins.

Antall: 12 stk
Tid: 10 minutter + 25 minutter steking

Ingredienser: 

  • 4 modne bananer
  • 2 dl soyamelk (eller annen plantemelk)
  • 0,5 dl olje
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts vanilje
  • 0,5 dl sukker 
  • 5 dl speltmel (kan erstattes av vanlig hvetemel)
  • 1 god håndfull blåbær

Framgangsmåte: 

Forvarm ovnen til 175 grader, og kle et muffinsbrett med 12 former.

Skrell bananene, ha innmaten i en bolle og mos dem godt med en gaffel. Rør inn soyamelk og olje, det er greit om det er noen bananklumper igjen her, men prøv å få det relativt jevnt. Rør deretter inn bakepulver, natron, salt, vanilje og sukker. Rør alt godt sammen. Ha til slutt i melet, og rør det kjapt sammen til en relativt jevn røre. Vend inn blåbærene til slutt.

Fordel røren i formene, stek i 20-25 minutter. Avkjøl før servering. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSKE MUFFINS. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *