Spicy hasselback-poteter

Dette var godt, dere! Jeg elsker virkelig poteter, de smaker jo godt omtrent samme hva du gjør med dem. I tillegg er det massevis av norske poteter i butikkene nå, og det er alltid hyggelig å kjøpe kortreist synes jeg.

Dagens variant er nesten av det indiske slaget, der vi lager en nydelig krydderpaste som får trekke inn i potetene mens de steker. Pass bare på at du ikke har den på for tidlig i stekingen – da kan den bli brent.

Server gjerne sammen med en indisk curry istedenfor (eller i tillegg til) ris. Her finner du en oversikt over alle mine indiske oppskrifter til inspirasjon. 

Antall: 4 porsjoner
Tid: 1 time

Ingredienser: 

 • 8 poteter
 • 1 ss olje
 • salt og pepper
 • noen stilker persille
 • noen stilker koriander
 • 0,5 rød chili
 • 1 sjalottløk
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 1 ts tørka oregano
 • 1 ss balsamicoeddik
 • 2 ss olivenolje

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn fram en ildfast form. Vask potetene, og skjær dem i skiver som NESTEN går gjennom hele poteten. Men bare nesten. Det er greit å ha cirka én centimeter å gå på i bunnen. Er du uheldig og skjærer helt gjennom setter du den avskårne biten tett mellom to andre poteter, og later som ingenting.

Gni inn formen med 1 ss olje, og ha i potetene. Krydre med salt og pepper. Sett i ovnen og stek i 30 minutter. Gjør klar toppingen mens potetene steker.

Grovhakk persille, koriander og chili. Fjern skallet fra sjalottløk og hvitløk. Ha alt i en foodprocessor eller blender, tilsett også tørka oregano, eddik og olivenolje. Kjør til du har en ganske jevn “paste”, spe med litt mer olje om det blir for tykt.

Ha formen ut av ovnen, ha blandingen over potetene, sett inn igjen og stek i 20-30 minutter til. Servér potetene rykende varme.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ POTETTILBEHØR. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *