Indisk blomkålsuppe

“Dette er en sånn suppe du kjenner at er laget på bare gode grønnsaker”, sa Calle da jeg serverte ham denne suppen. Kamerat Anders var enig. Nå skal det sier at de to må være verdens mest positive middagsgjester, men det er likevel veldig hyggelig å høre vurderingene de gjør seg.

Og det er jo mange gode grønnsaker oppi. Potet er en evig favoritt hos meg, likeså blomkål og grønnkål. I tillegg får vi god smak fra hvitløk, sjalottløk, ingefær og indisk krydder, og god protein fra ertene. Suppen leverer rett og slett på alle fronter.

Denne mengden var mer enn nok til oss tre som forrett, så jeg kan tenke meg at den passer utmerket for to til hovedrett.

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter

Ingredienser: 

 • 1 sjalottløk
 • 0,5 kinesisk hvitløk
 • 1 cm ingefær
 • 2 poteter
 • 1 blomkål
 • 6 kirsebærtomater eller 2 plommetomater
 • 50 g tørka røde linser
 • 2 ss olje til steking
 • 1 ss garam masala
 • 1 ts gurmekeie
 • 1 ts spisskummen
 • 7 dl vann med grønnsaksbuljongpulver/-terning
 • 1 neve grønnkål
 • 1 dl frosne erter
 • salt og pepper
 • 4 ss kokosmasse
 • 0,5 ts chiliflak
 • koriander

Framgangsmåte: 

Grovhakk sjalottløk. Finhakk eller riv hvitløk og ingefær. Skjær tomatene i terninger, og del blomkål i buketter. Del tomatene i to eller mindre biter, fjern de harde stilkfestene. Skyll linsene i kaldt vann.

Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha først i sjalottløk, hvitløk og ingefær, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter garam masala, gurkemeie og spisskummen, la det surre litt til. Det skal begynne å lukte godt nå.

Ha i poteter, blomkål, tomater og linser, og hell i vann med buljongpulver. La det koke opp, deretter i cirka 10 minutter. Grovhakk grønnkålen mens det koker. Rør den inn, ha også i ertene. La det deretter småkoke til linsene er møre og går i oppløsning i suppen. Smak til med salt og pepper.

Du kan servere suppen som den er, eller så kan du slå til med kokosmasse som du rister i en tørr panne til, samt chiliflak og frisk koriander.

Vel bekomme!

HER FINNER DU FLERE INDISKE OPPSKRIFTER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *