Sjokoladeispinner

Disse ispinnene er seriøst sykt gode. Jeg sliter litt med å finne ut perfekt timing for å publisere dem, fordi du har lyst å ha dem klare på godværsdager, men kanskje stå inne og lage dem på en dag der solen ikke skinner så fint. Kombinert med at jeg har skikkelig beslutningsvegring har dette endt opp med at oppskriften har vært klar til publisering i månedsvis. Sånn kan det gå.

Oppskriften er forresten ikke bare min, den er heftig inspirert av en oppskrift i Anette Borge sin bok, Sunn sjokolade. Jeg har fått lov å dele den videre med dere. Hun er skikkelig grei, og boken er fabelaktig.

For å lage disse ispinnene trenger du ispinneformer. Dersom du ikke har det kan du prøve å improvisere på et vis, eventuelt lage vanlig is. I sistnevnte tilfelle betyr det at du har all massen i en form, setter den i fryseren, og tar den opp hver halvtime og rører rundt (til den har stivnet). Alternativ bruke ismaskin, om du har det.

Antall: 6-8 stk
Tid: 15 minutter tilberedning, 6 timer nedkjøling, 15 minutter pynting, 30 minutter nedkjøling

Ingredienser: 

 • 6 dadler
 • 1 moden banan
 • 2 ss cashewsmør
 • 2 ss kakopulver
 • 2 ss kokosmelkpulver
 • 2 ss sirup, jeg brukte agave
 • 0,5 ts vaniljepulver eller -ekstrakt
 • 1 dl kokosmelk (ev annen plantemelk)

Glasur og pynt: 

 • 100 g mørk, melkefri sjokolade
 • 1 dl kokosmasse
 • 4 ss kakopulver

Framgangsmåte: 

Fjern daddelsteinene. Ha fruktkjøttet i en foodprocessor eller blender, tilsett også bananen (også her bare fruktkjøttet), cashewsmøt, kakaopulver, kokosmelkpulver, sirup, vaniljepulver og kokosmelk. Kjør til du har en helt jevn masse.

Ha over i ispinneformene og sett i fryseren. Når de er ferdig nedfryste gjør du klar glasur og pynt.

Glasur og pynt: 

Smelt sjokoladen i vannbad eller veldig forsiktig direkte i en gryte. Ha over i en skål. Legg kokosmasse og kakaopulver utover på hver sin tallerken, og brett til et bakepapirark slik at det får plass i fryseren.

Vend én og én ispinne først i sjokoladen, deretter dypp den i kokosmasse eller kakaopulver. Eller vær helt crazy og dypp den i begge. Legg over på bakepapiret, gjenta med alle ispinnene, og sett i kjøleskapet fram til servering.

Variasjonstips: Som topping kan du bruke allslags, sånn egentlig. Hva med hakka pistasjnøtter eller peanøtter, gojibær, kakaonibs eller tørket frukt?

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ HJEMMELAGDE VEGANSKE ISPINNER. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *