Stikkelsbærgrøt

Dette her altså. Skikkelig tradisjonsmat! Jeg virkelig elsker stikkelsbær, og når de er i sesong prøver jeg å bruke dem så mye som mulig. De selges ikke noe særlig i butikker utenom sesong (hvilket jeg strengt tatt synes er veldig fint), så her gjelder det å plukke eller kjøpe mens du har anledning.

Denne grøten er perfekt som dessert etter søndagsmiddagen, men strengt tatt trenger du ikke en anledning.

Jeg har brukt både potetmel og tapiocastivelse når jeg har laget stikkelsbærgrøt. Potetmel er best, men stivelsen fungerer greit den også. Kanskje du må ha i litt større mengde bare. Når det kommer til sukker anbefaler jeg å smake seg frem – det kommer an på hvor sure bærene er (og hvordan du liker det da).

Antall: 3 porsjoner
Tid: 20 minutter + nedkjøling

Ingredienser: 

  • 5 dl stikkelsbær
  • 4 dl vann
  • 0,75 dl sukker
  • 2 ss potetmel
  • litt kokosmelk eller vegansk fløte til servering

Framgangsmåte: 

Vask stikkelbærene, og fjern eventuell stilk. Kok opp 3,5 dl vann og sukker. Ha i bærene, og kok i ca. 15 minutter. Bærene skal sprekke.

Rør potetmelet ut i den siste halve desiliteren med vann, og hell over i en tynn stråle. La det koke opp igjen, nå vil grøten tykne.

Ha over i serveringsskåler og avkjøl.

Server grøten som den er, eller med kokosmelk eller vegansk fløte.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ GRØT OG KOMPOTT. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *