bilde av stekt ris

Stekt ris med tofu

Stekt ris er den aller, aller, aller beste restematen jeg vet om. Jeg er faktisk så stor fan, at jeg lett koker en vel optimistiske mengde ris når det står på middagsplanen. Da vet jeg at det blir bra mat neste dag og.

Her har jeg i litt tofu, som er et fint alternativ for dem som liker å ha egg i den stekte risen. Jeg krydrer tofuen med gurkemeie, hvitløkspulver, løkpulver, næringsgjær og soyasaus. Savner du smak av egg kan du ha i en klype “svart salt” i tillegg.

Denne retten er også super dersom du har grønnsaksrester du vil bruke opp. En halvslakk løk, en ensom gulrot og en brokkolistilk er flotte ingredienser å bruke i stekt ris. Ta det du finner i skapene – og kos deg med maten!

Tid: 15 minutter*
Antall: 2 porsjoner
*forutsatt at du har kokt ris fra før av

Ingredienser: 

  • ca 300 g tofu
  • 3 ss soyasaus
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts løkpulver
  • 4 ss næringsgjær
  • ev 0,5 ts svart salt
  • 1 vårløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk
  • 1 sjalottløk
  • 1 gulrot
  • 1-2 ss olje til steking
  • noen edamamebønner eller erter eller aspargesbønner
  • 5 dl kokt ris
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ts tørka chiliflak

Framgangsmåte: 

Press ut overflødig væske av tofuen, og smuldre den i en bolle. Ha i 2 ss soyasaus samt gurkemeie, hvitløkspulver, løkpulver, næringsgjær og eventuelt svart salt (gir eggesmak på det hele). 

Skjær vårløk i ringer, finhakk hvitløk og sjalottløk. Skjær gulrot i tynne skiver. 

Varm opp olje til medium varme i en stor panne. Ha først i tofuen, og stek til den begynner å bli gyllen. Legg den inntil kanten på pannen, ha deretter i vårløk *(spar gjerne litt til pynt), hvitløk, sjalottløk og gulrot. Stek i et par minutter til. Ha i litt mer olje om det blir tørt. 

Tilsett deretter edamamebønner, og stek den i et minutt, ha så i ris og vend på den mens den steker. Ha i sesamolje og 1 ss soyasaus. Etter et par minutter er retten klar. 

Topp med resten av vårløken samt chiliflak og servér retten rykende varm. 

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ STEKT RIS. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

2 Comments

  1. Margrethe Aas Johnsen

    Hva slags tofu, fast eller silketofu?

    1. Mari Hult

      Fast er best, men i denne oppskriften fungerer faktisk silketofu også 🙂

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *