

Grillet polenta med salsa
Grillmat er noe av det beste jeg vet, og jeg har virkelig en forkjærlighet for hjemmelaga grillretter – og ikke kjøtterstatning fra butikken (selv om mange av dem begynner å bli veldig, veldig bra nå!).

Polenta er en rett jeg ofte kommer tilbake til. Polentamel selger de i de fleste godt assorterte dagligvarebutikken (se med bakervarer eller i allergiseksjonen), og koker du det blir det en tykk grøt. Den kan spises som den er (perfekt alternativ til ris eller pasta i italienske retter), eller settes kaldt, skjæres opp og grilles eller stekes i panna.
Her topper jeg den med en enkel, frisk salsa, men her kan du variere med ulike typer tilbehør. Hva med stekt sopp eller avokado på toppen av polentaen?
Antall: 6 porsjoner
Tid: 20 minutter forberedelser, minst 1 time avkjøling, 10 minutter grilling
Ingredienser:
- 1 l vann med grønnsaksbuljongpulver
- 1 ss provencekrydder (kan sløyfes)
- eventuelt litt salt
- 4 dl polenta
- 1 ss vegansk margarin
- 2 vårløk
- 3 plommetomater
- 1 kvast mynte
- 1 lime
- salt og pepper
Framgangsmåte:
Kle en form på ca 25*25 cm med bakepapir. Kok opp vann med buljongpulver og provencekrydder. Smak deg eventuelt til med litt salt. Skru varmen ned slik at det såvidt småputrer. Hell i litt og litt polenta mens du visper. Heller du for fort eller bruker for høy varme vil det sprute noe voldsomt og du kan brenne deg.
La polentaen småkoke i fem til ti minutter, den skal tykne ganske godt. Rør inn margarinen.
Hell over i formen. Sett kaldt slik at polentaen stivner.
Lag salsaen mens polentaen stivner. Skjær vårløk i ringer, og tomater i terninger. Grovhakk mynte. Bland alt sammen i en bolle, press i limejuice og smak til med salt og pepper.
Skjær polentaen i firkanter på ca 5*5 cm. Grill dem et par minutter på hver side. Ha over på et serveringsbrett, topp med salsa, og servér retten rykende varm.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER PÅ VEGANSK GRILLMAT.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: