Ovnsstekte søtpotetbåter

Jeg er så begeistret for søtpoteter! Det er så gøy med råvarer som smaker supergodt, er kjempeanvendelige og i tillegg er bra for kroppen.

Søtpotet er godt i puré, fries, pai, suppe og allslags gryteretter – men den er kanskje på sitt aller beste når den får bli bakt i ovn. Dagens variant har gode asiatiske smaker, og er perfekt tilbehør til for eksempel grillmat.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 60 minutter

Ingredienser: 

  • 4 ss nøytral olje
  • 4 søtpoteter
  • 2 cm ingefær 
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 ss sesamolje
  • 3 ss soyasaus
  • 1 lime
  • 1 vårløk
  • 4 ss peanøtter

Framgangsmåte: 

Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Pensle dette med ca 1 ss olje.

Vask søtpotetene og skjær dem i båter. Fordel disse utover stekebrettet, vend gjerne litt på dem slik at alle får olje på begge sider. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Gjør klar resten mens potetene stekes.

Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha i en bolle og rør inn 3 ss olje, sesamolje, soyasaus og limejuice.Ta søtpotetene ut av ovnen og pensle dem med denne blandingen. Sett tilbake i ovnen og stek til båtene er møre.

Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk peanøtter. Dryss over søtpotetene og servér.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET. 

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *