

Ovnsstekte søtpotetbåter
Jeg er så begeistret for søtpoteter! Det er så gøy med råvarer som smaker supergodt, er kjempeanvendelige og i tillegg er bra for kroppen.
Søtpotet er godt i puré, fries, pai, suppe og allslags gryteretter – men den er kanskje på sitt aller beste når den får bli bakt i ovn. Dagens variant har gode asiatiske smaker, og er perfekt tilbehør til for eksempel grillmat.

Antall: 4 porsjoner
Tid: 60 minutter
Ingredienser:
- 4 ss nøytral olje
- 4 søtpoteter
- 2 cm ingefær
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 ss sesamolje
- 3 ss soyasaus
- 1 lime
- 1 vårløk
- 4 ss peanøtter
Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Pensle dette med ca 1 ss olje.
Vask søtpotetene og skjær dem i båter. Fordel disse utover stekebrettet, vend gjerne litt på dem slik at alle får olje på begge sider. Sett i ovnen og stek i 20 minutter. Gjør klar resten mens potetene stekes.
Riv eller finhakk ingefær og hvitløk. Ha i en bolle og rør inn 3 ss olje, sesamolje, soyasaus og limejuice.Ta søtpotetene ut av ovnen og pensle dem med denne blandingen. Sett tilbake i ovnen og stek til båtene er møre.
Skjær vårløk i tynne ringer og grovhakk peanøtter. Dryss over søtpotetene og servér.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED SØTPOTET.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: