

Tofu i søtsur saus
Søtsur saus var mitt første møte med “kinarestauranter” i ungdomstiden. Etter å ha smakt det første gang kunne jeg ikke lenger forstå folk som valgte å spise på, vel, ikke-kinarestaurant. Med sødme og syrlighet i sausen, stekt og salta kjøtt til (sorry, verden) og ikke minst fancy utskjærte gulrøtter så var det lite som kunne matche disse rettene.
Her er min egen versjon, med stekt og salta tofu (mmm), noen grønnsaker, ris og en tykk, søt og sur saus.
Vel bekomme!

Antall: 2 porsjoner
Tid: 30 minutter
Ingredienser:
- 1 pakke tofu (ca 300 g)
- salt og pepper
- 1 ss olje
- 1 paprika
- 0,5 squash
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 vårløk
- 1 ss sesamfrø
- ris til servering
Saus:
- 2,5 dl ananasjuice
- 3 ss riseddik (eller annen lys eddik)
- 2 ss tomatpuré
- 2 ss sriracha eller tilsvarende
- 1 ss maisstivelse
- 1 ss soyasaus
- 1 ss sirup
Framgangsmåte:
Press overflødig vann ut av tofuen, og skjær den deretter i terninger.
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Fordel tofuen utover stekebrettet, dryss over salt og pepper, og sett brettet i ovnen. Bak i ca 25 minutter.
Skjær paprika og squash i “terninger”. Finhakk hvitløk, skjær vårløk i ringer.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i paprika og squash, og stek til bitene begynner å bli gylne. Tilsett hvitløk og stek i et lite minutt til. Tilsett deretter de ovnsbakte tofuterningene. Vend det hele godt sammen, hell tilslutt sausen i (oppskrift under), og la den koke opp. Sausen vil tykne når den koker.
Dryss over vårløk og sesamfrø, og servér retten rykende varm, gjerne med ris til.
Saus:
Visp sammen alle ingrediensene i en skål.

HER FINNER DU FLERE OPPSKRIFTER MED TOFU.
Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube:
tusen takk for gode oppskrifter. Denne var helt super, virkelig det beste jeg har smakt som jeg selv har laget på oppskrift. Fulgte til punkt og prikke.
ÅÅÅÅÅ, så vanvittig koselig å høre! TUsen takk <3