Vegansk ukemeny: Uke 30, 2019

Det er sommer, og de fleste av oss har nok bedre ting å gjøre enn å stå på kjøkkenet. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med ganske enkle og raske middager, stort sett med ingredienser som du får tak i på nærmeste dagligvarebutikk. Håper du finner noe som frister!

Mandag: Linsesuppe (videooppskrift)

Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er full av gode næringsstoffer, og til tross for alle disse positive egenskapene så smaker den skikkelig godt også! Jeg elsker når vegansk mat virkelig kan krysse av i alle boksene.

Tirsdag: Bokhvetenudler i kinesisk saus

Bokhvetenudler er en skikkelig favoritt hos meg. De er nemlig rike på protein, og dette betyr, for min del, at jeg kan droppe typiske kjøtterstatninger med nudlene, og heller kjøre på med masse gode grønnsaker.

Onsdag: Grønnsaker i grønn curry

Dette er en aldeles nydelig gryterett med masse gode grønnsaker i. Her er hoveddelen av grønnsakene bakt i ovnen, da jeg synes de blir enda bedre da enn om de koker i sausen. Har du dårlig tid kan du droppe dette, og ha alt i samme gryte.

Torsdag: Fylte tomater

Denne varianten smaker skikkelig godt av Italia, du får brukt hele tomaten, du får også brukt masse andre gode råvarer – og ender opp med en rett som er rik på både protein og umami. Server gjerne med en god potetstappe til, eller kanskje stekte grønnsaker.

Fredag: Veganske kjøttboller

Kjempegode veganske middagsboller som knaser utvendig, er saftige innvendig, henger skikkelig godt sammen og smaker aldeles utmerket! Smaker kanskje aller best bare med en enkel tomatsaus eller vegansk aioli.

veganske vegetariske kjøttboller oppskrift vegetarbloggen

Lørdag: Gallo pinto

En costarikansk spesialitet med bønner og ris.

vegansk vegetarisk gallo pinto fra costa rica vegetarbloggen oppskrift

Søndag: Curry med kokebanan (videooppskrift)

Kokebanan, eller plaintain(s/er), er den litt store bananen som ofte ligger utenfor kjølerommet i asiatiske matvarebutikker. Den er ikke så ulik vanlig banan i utseende, men er fastere og mindre søt, og passer veldig bra i middagsretter. Her bruker vi den i en skikkelig enkel curry, med kikerter, tomater, peanøttsmør og krydder.

FLERE VEGANSKE UKEMENYER FINNER DU HER.

Følg meg gjerne på Facebook, Instagram og Youtube: 

Facebook
Instagram
Youtube

Write a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *